maandag 6 januari 2020

Kansspelautoriteit verwacht ruim 100 aanvragen online gokvergunning

Kansspelautoriteit verwacht ruim 100 aanvragen online gokvergunning
Na de invoering van de wet Kansspelen op Afstand in januari volgend jaar zullen zo'n 100 partijen een vergunning voor online gokken aanvragen, verwacht René Jansen, voorzitter van de Kansspelautoriteit. Lang niet alle geïnteresseerde partijen zullen kunnen voldoen aan alle eisen, denkt hij.
Lees verder

'Giërmo B. medeverdachte moord advocaat Wiersum'
De 36-jarige Giërmo B. uit Almere, die volgende week woensdag voor het eerst voor de rechter moet verschijnen voor de moord op advocaat Derk Wiersum, wordt verdacht van het medeplegen van de moord. Het is niet duidelijk of hij de schutter is. B. wordt verdacht van 'moord in vereniging', dat wil...
Lees verder

Waarschuwingsbrieven voor Amsterdamse bedrijven
Twee bedrijven in Amsterdam hebben zaterdag en maandag waarschuwingsbrieven gekregen. De recherche heeft de brieven meegenomen. Dit in het kader van het onderzoek naar bombrieven die de afgelopen dagen naar verschillende adressen zijn gestuurd, zo meldt de politie.
Lees verder

Miljoenen Iraniërs herdenken generaal Soleiman
Miljoenen mensen zijn in Iran de straat op gegaan om generaal Soleimani te herdenken en om te demonstreren tegen de Amerikaanse aanval op de generaal. 'Het gaat echt om miljoenen mensen', zegt Iran-deskundige Peyman Jafari.
Lees verder

'Rekeningrijden en asfalt geen oplossing files'
De forens ziet asfalt en rekeningrijden niet als oplossing voor de fileproblematiek in Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau MWM2 in opdracht van BNR. Goedkoper en beter openbaar vervoer en flexibel werk en thuiswerken worden wél als oplossingen gezien.
Lees verder

100 á 125 banen weg bij Steps en Promiss
Het grootste deel van de winkelketen Steps en alle winkels van Promiss in Nederland gaan dit voorjaar dicht. Het Belgische moederbedrijf FNG gaat de kleding van beide merken online verkopen. 'We sluiten om versneld in te kunnen zetten op onze online strategie', zegt directeur Richard Turk van FNG...
Lees verder

Meerderheid Kamer wil verbod gevaarlijk vuurwerk
Een meerderheid in de Tweede Kamer wil een verbod op gevaarlijk vuurwerk tijdens de jaarwisseling. Het gaat om de twee coalitiepartijen D66 en de ChristenUnie en de oppositiepartijen GroenLinks, SP, PvdA, Partij voor de Dieren, 50 Plus, SGP, DENK en de eenmansfractie van het Kamerlid Van...
Lees verder

HaskoningDHV krijgt werknemer met succes uit auto
Hoewel het kantoor van Royal HaskoningDHV uitstekend bereikbaar is met de auto, en moeilijk bereikbaar is met het openbaar vervoer, komt tussen de veertig en vijftig procent van de werknemers van het ingenieursbureau níet met de auto.
Lees verder

Finse premier wil kortere werkweek
Als het aan de kersverse Finse premier Sanna Marin ligt, heeft de veertigurige werkweek zijn beste tijd gehad. Om meer tijd voor familie, hobby's en cultuur te creëren, wil ze naar een werkweek van 24 uur.
Lees verder

NAVO is ongerust, Nederland legt missie stil
De NAVO maakt zich ongerust over de situatie in het Midden-Oosten, en roept op tot kalmte. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg zei na afloop van de NAVO-top zojuist dat een nieuw conflict in niemands belang is.
Lees verder

Ivoorkust en Ghana willen cacaoprijs verhogen
Cacaoproducenten Ivoorkust en Ghana gaan samenwerken en willen de prijs van cacao verhogen. Beide landen, verantwoordelijk voor meer dan zestig procent van de wereldproductie van cacao, gaan samenwerken in de COPEC.
Lees verder

Rode Kruis opent gironummer voor Australië
Het Rode Kruis heeft een gironummer geopend voor noodhulp aan Australië. Wie wil storten kan dat doen op giro 5125. Het land heeft al sinds begin november te maken met heftige bosbranden. Alleen al in de staat New South Wales zijn het er al meer dan honderd.
Lees verder