donderdag 2 januari 2020

Iraki's vallen ambassade VS aan

Iraki's vallen ambassade VS aan
Duizenden demonstranten hebben de Amerikaanse ambassade in Bagdad aangevallen. Ze zijn woedend over de Amerikaanse luchtaanvallen van afgelopen weekend in Irak. De Amerikaanse ambassadeur en zijn staf zijn geëvacueerd. President Trump wijst meteen naar Iran.
Lees verder

Angst voor grote rellen in Duindorp
De wagens van de milieudienst zijn uitgerust met tralies, voor een brandweerkazerne zijn zelfgemaakte kraaienpoten gevonden, bedoeld om uitrukkende brandweerauto's tegen te houden. Den Haag maakt zich op voor een zeer onrustig Oud en Nieuw.
Lees verder

De eerste Oud & Nieuw van burgemeester Fröhlich
Het vuurwerkgeweld begint op stoom te komen en dat betekent dat in heel Nederland burgemeesters zich opmaken voor een onrustige nacht. Zo ook de kersverse burgemeester van Vijfheerenlanden, oud-BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich.
Lees verder

Art Rooijakkers nieuwe presentator BNR
Presentator Art Rooijakkers start vanaf donderdag 9 januari met een eigen 12-delige serie bij BNR Nieuwsradio. Het programma, met de naam De Eeuw van mijn Dochters, is een persoonlijke zoektocht naar de nabije toekomst, waarin zijn dochters zullen opgroeien.
Lees verder

'Uiteindelijk is het songfestival binnenhalen ook zakendoen'
Het Rotterdamse Ahoy is gastheer van het Eurovisie Songfestival in mei 2020. Na de euforie kwamen al snel vraagtekens rondom het financiële vraagstuk. Na de toewijzing in augustus leek de begroting nog op een gatenkaas, maar inmiddels zijn alle tekorten aangevuld, zegt Ahoy-directeur Jolanda Jansen.
Lees verder

Koopkracht omhoog voor werkenden
De CAO-lonen zijn het afgelopen jaar met 2,5 procent gestegen. Dat is de grootste stijging in tien jaar tijd. Daar staat tegenover dat de consumentenprijzen voor het eerst in vijf jaar harder zijn gestegen dan de lonen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees verder

Aantal faillissementen stijgt weer
Het aantal bedrijven dat omviel nam lang jarenlang af, maar er is een omslagpunt bereikt: voor het eerst in zes jaar tijd, is in 2019 het aantal faillissementen weer gestegen.
Lees verder

De Grote Vraag | Hoe zorgen we dat we in 2030 goed zitten op de arbeidsmarkt?
In deze weken behandelen we grote vragen: Wat speelt er op bedrijfsvlak? Is er een knelpunt? Kom je daar niet uit? We bespreken het elke ochtend in De Grote Vraag met ondernemers, politici of wetenschappers.
Lees verder

Grote verschillen in personeelskosten
Werkgevers zien hun personeelskosten in 2020 flink stijgen of juist flink dalen. Het verschil kan oplopen tot tientallen euro's per werknemer per maand, berekende loondadministratiekantoor ADP.
Lees verder

'Brandinstallaties zwakke plek bij brandveiligheid'
Naar aanleiding van de fatale flatbrand in Arnhem maken brandveiligheidsexperts zich zorgen over de brandveiligheid van met name oudere appartementen, blijkt uit een rondgang van BNR. De grootse zorgen zijn het ontbreken van brandmeldinstallaties en incomplete controles van liften.
Lees verder

Vrijwel alle studieschulden netjes afbetaald
Nederlandse oud-studenten betalen trouw hun studieschulden af, blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij DUO, de Dienst Uitvoering Onderwijs.
Lees verder

Massale evacuatie toeristen in Australië
Tienduizenden vakantiegangers in Australië moeten maken dat ze wegkomen uit badplaatsen in het zuidoosten van het land. De autoriteiten willen een gebied van 240 vierkante kilometer evacueren. Het einde van de felle bosbranden in het land is namelijk nog lang niet in zicht.
Lees verder