woensdag 22 januari 2020

Impeachmentproces wordt vannacht vervolgd

Impeachmentproces wordt vannacht vervolgd
Terwijl Donald Trump in Davos zit, wordt in Washington het afzettingsproces tegen hem voortgezet. De Senaat buigt zich over twee aanklachten tegen Trump, over machtsmisbruik en het tegenwerken van het Congres.
Lees verder

Thunberg en Trump speechen in Davos
Het World Economic Forum in Davos houdt zich dit jaar uitgebreid bezig met klimaatverandering. De eerste dag van het World Economic Forum in Davos is een dag vol tegenstellingen. Van de boodschap van Greta Thunberg naar Donald Trump die waarschuwt voor klimaatalarmisten.
Lees verder

Rutte en Hoekstra krijgen ervan langs in debat Belastingdienst
Minister Hoekstra van Financiƫn kan aan de slag met de reorganisatie van de Belastingdienst. Samen met Premier Mark Rutte verdedigden de bewindslieden hun ambtelijke top, na de onterechte vervolging van ouders in de 'toeslagenaffaire.'
Lees verder

'Bouwsector haalt schade stikstof- en PFAS-crisis in'
De economische schade die de bouwsector momenteel oploopt door de stikstof- en PFAS-crisis wordt ingehaald. Dat voorspelt het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB). Belangrijke voorwaarde is dat de overheid nu doorpakt met de nieuwe regelgeving.
Lees verder

Disney+ breidt sneller uit dan gepland
De bikkelharde strijd om serieliefhebbers krijgt er een nieuw slagveld bij. Want Disney+, de streamingdienst van Disney, gaat eerder dan gepland uitbreiden in Europa. Vanaf maart nemen Simba en Elsa het op tegen Netflix Originals.
Lees verder

'Er hangt veel chagrijn in de Senaat'
Tot diep in de nacht wordt de impeachment-zaak van de Amerikaanse president Trump vervolgd. De Republikeinen stemmen alle Democratische voorstellen weg en de Democraten maken er een uitputtingsslag van. Hierdoor hangt er veel chagrijn in de Senaat, zegt Amerika-correspondent Jan Postma.
Lees verder

Textielrecycling kan veel beter
Recycling doen we met papier, glas en plastic. Maar vrijwel niet met textiel. Iedere Nederlander gooit jaarlijks 5,9 kilo aan textiel weg, slechts 600 gram daarvan wordt gerecycled. Dat blijkt uit onderzoek van Labfresh, een onderzoekslab voor duurzame kleding.
Lees verder

Nog geen spanning over Coronavirus onder Nederlandse expats in China
Het dodelijke Coronavirus breidt zich steeds verder uit in China, maar ondernemers in Nederland met handelsbelangen in het land lijken zich vooralsnog weinig zorgen te maken. Dat blijkt uit een rondgang van BNR.
Lees verder

Brexit mogelijke dreiging voor Zeeuwse mossel
De Brexit is een bedreiging voor de Zeeuwse mosselhandel. Nederland is voor vijf tot tien procent afhankelijk van de Britse mossel als het gaat om de Zeeuwse handel in de schelpdieren. En het VK en Brussel moeten snel aan de bak. Anders staan straks niet alleen de mosselen te stinken op de...
Lees verder

pensioenfondsen op de bres voor zzp'ers
Er moet een pensioenregeling komen voor zelfstandigen zonder personeel. Dat willen de pensioenfondsen Zorg en Welzijn en Bouwnijverheid. Vanaf volgend jaar starten zij met het aanbieden van pensioen aan zzp'ers, die nu nog niet de mogelijkheid hebben om pensioen op te bouwen.
Lees verder

Omzet ASML groeit met 8 procent
Chipmachinefabrikant ASML heeft over 2019 een omzet geboekt van 11,8 miljard euro. Het jaar begon matig, maar vooral het vierde kwartaal maakte veel goed. Alleen al in die periode wist het bedrijf acht EUV-machines te verkopen.
Lees verder

Citrix-lek: 29 mogelijke datalekken
Tot nu toe zijn er 29 mogelijke datalekken geconstateerd als gevolg van de lekken in de Citrix-servers. Dat meldt de Autoriteit Persoonsgegevens.
Lees verder