vrijdag 10 januari 2020

Hotel Jakarta Amsterdam heel duurzaam

Hotel Jakarta Amsterdam heel duurzaam

Duurzaamheid, schoonheid en comfort gaan hand in hand in Hotel Jakarta Amsterdam. Het gebouw wordt niet alleen op het gebied van energie erg duurzaam. Ook materiaalgebruik speelt een belangrijke rol in het BREEAM Excellent gecertificeerde hotel. Dankzij de zeer duurzame uitvoering kreeg Hotel Jakarta een groenverklaring van RVO.nl.

Lees verder

Stokman Koudum boert 'hartstikke groen'

15 jaar geleden overwoog melkveehouder Anton Stokman een emigratie naar Nieuw-Zeeland: meer ruimte, minder regels. Maar hij bleef. Nu runt hij met zoon Arjen in het Friese Koudum een duurzaam melkveebedrijf. Met een certificaat van Maatlat Schoon Erf profiteert Stokman bovendien van de MIA\Vamil-regeling.

Lees verder

Winnaar Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 is bekend

Op 8 januari 2020 heeft Telersvereniging Prominent de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 gewonnen. Haar leden maken de tuinbouwsector duurzamer met subsidie van GMO groenten en fruit.

Lees verder

"Wij brengen meer duurzaam vrachtvervoer de weg op"

Het begon met een klant die om een duurzame vrachtwagen vroeg. Dat verzoek inspireerde het team van Wierda Voertuig Techniek tot de oprichting van Wierda Hybrid Technologies. Zij elektrificeren voertuigen en verkopen deze, met behulp van de Energie-investeringsaftrek (EIA). "De eerste volledig elektrische voertuigen rijden inmiddels op de weg."

Lees verder

Energieprestatie-eisen nieuwbouw per 2021 van kracht
BENG

De eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG) worden per 1 januari 2021 ingevoerd. Dat schrijft minister Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder