vrijdag 17 januari 2020

Googles marktaandeel Nederlands onderwijs: 50-70%

Googles marktaandeel Nederlands onderwijs: 50-70%
Tussen de vijftig en zeventig procent van de software en hardware in het Nederlands basisonderwijs komt uit de stal van Google.
Lees verder

Aanhoudingen in grootschalig oplichtingsonderzoek Marktplaats
Het Cybercrimeteam van de politie Oost-Nederland heeft meerdere aanhoudingen verricht in een onderzoek naar oplichting van verkopers via de verkoopsite Marktplaats. De hoofdverdachte, een man van 28 uit Enschede, is aangehouden en zit momenteel vast.
Lees verder

'Ziekenhuizen schieten tekort op digitale toegankelijkheid'
Bijna alle ziekenhuizen zijn niet digitaal toegankelijk. Hiermee zijn ze in overtreding van de wetgeving die in 2018 is ingevoerd om te voorkomen dat mensen met een functiebeperking digitaal worden buitengesloten. Dat stelt Stuurlui Online Marketing.
Lees verder

'5G ready abonnement' T-Mobile toch vooral een wassen neus
T-Mobile introduceert vandaag een 5G ready abonnement in Nederland. Naast direct toegang tot het 5G netwerk 'zodra dit beschikbaar' is, belooft het bedrijf zorgeloos bellen in Nederland en veiliger internetten.
Lees verder

Europa dubt over tijdelijk verbod gezichtsherkenning
De Europese Commissie overweegt om automatische gezichtsherkenning met kunstmatige intelligentie te verbieden voor een periode van drie à vijf jaar.
Lees verder

Shopify vertrekt starterskrediet beginnende webwinkels
Webwinkelplatform Shopify gaat in de VS microkredieten verstrekken aan startende ondernemers die een webwinkel willen beginnen.
Lees verder

Verdachten aangehouden in onderzoek naar gestolen wachtwoorden
Het cybercrimeteam Oost-Nederland heeft in nauwe samenwerking met het team digitale ondersteuning Oost-Nederland een 22-jarige inwoner aangehouden op verdenking van het online aanbieden van omstreeks 12 miljard inlognamen en gestolen wachtwoorden. Gebruikers konden deze tegen betaling inzien en downloaden.
Lees verder

WhizPR en Clipit bieden klanten inzicht in ontwikkelingen rond merk of thema
PR- en digital marketingbureau voor technologie- en lifestylemerken WhizPR lanceert met Clipit het Whizpr Realtime Brand Dashboard. Het geeft real time inzicht geeft in de ontwikkelingen van een merk of thema in online en printmedia.
Lees verder

Shell investeert in online logistieke marktplaats
Shell Ventures neemt voor een onbekend bedrag een belang in de Duitse bemiddelaar in vervoerscapaciteit InstaFreigt. De investeringstak van de oliemaatschappij gaat helpen met de Europese uitrol van de dienst.
Lees verder