maandag 20 januari 2020

Geen enkele veroordeling supersnelrecht jaarwisseling

Geen enkele veroordeling supersnelrecht jaarwisseling
Ondanks de toename van het aantal incidenten heeft toepassing van het supersnelrecht rond de afgelopen jaarwisseling geen enkele veroordeling opgeleverd. In Oost-Nederland zou er een supersnelrechtszaak zijn, maar die is aangehouden omdat er meer tijd nodig was.
Lees verder

Nieuwe ontslagronde bouw dreigt door PFAS en stikstof
Reorganisatie is hét onderwerp van gesprek in de bestuurskamers van bouwbedrijven. Het uitgeven van vergunningen in de bouw komt te langzaam op gang en dat zorgt ervoor dat verschillende bouwbedrijven te weinig werk hebben voor al hun personeel. Ze bereiden daarom een ontslagronde voor.
Lees verder

Klimaat centraal in broeierig Davos
De absolute top uit de politiek en het bedrijfsleven trekt deze week naar Davos in Zwitserland. Daar bespreken ze op het World Economic Forum het wel en wee van de wereldeconomie. Klimaatverandering staat bovenaan de agenda. En ja, Greta Thunberg is er ook.
Lees verder

'Productiviteit lijdt onder uitschakelen Citrix-servers'
Thuiswerken is bij veel ministeries en gemeenten vandaag niet mogelijk, omdat belangrijke servers zijn uitgezet vanwege een beveiligingslek in Citrix-software. Er zijn waarschijnlijk honderden werkplekken te weinig vandaag.
Lees verder

20 bedrijven zetten servers op eco-stand
Een coalitie van twintig bedrijven in de regio Amsterdam gaat testen met energiezuinige datacenters, meldt het Financieele Dagblad. Door servers op eco-modus te zetten kan het energieverbruik van al die datacenters meer dan 20 procent omlaag, zonder dat de prestaties daaronder lijden.
Lees verder

Van Oord blind voor corruptie klus Angola
Het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord is betrokken bij mensenrechtenschendingen Angola. Dat schrijven het Financieel Dagblad en Trouw. Het gaat om een stadsontwikkelingsproject van een bedrijf van de opspraak geraakte Isabel dos Santos, de dochter van voormalig president José Eduardo dos Santos.
Lees verder

Kans om kanker te overleven is verder gegroeid
De kans om kanker te overleven is de laatste jaren verder toegenomen. Dat blijkt uit de Nederlandse Kankerregistratie. 65 procent van de patiënten die in 2013 de diagnose kanker kregen, is vijf jaar later nog steeds in leven. Het jaar daarvoor was het een procent minder.
Lees verder

D66: Overheid moet regulering onderzoeken voor verboden drugs
D66 wil dat de overheid onderzoekt of drugs als XCT, paddo's, cocaïne en GHB gereguleerd kunnen worden. De partij komt vandaag met een manifest en heeft steun van verschillende wetenschappers en verslavingsklinieken.
Lees verder

Verzet Duitse scheepsbouwer tegen order Damen
De Duitse scheepsbouwer German Naval Yards tekent verzet aan tegen de miljardenorder voor het Nederlandse Damen, schrijft Handelsblatt vanochtend. De werf wil dat de rechter de opdracht annuleert.
Lees verder

'Oplossing Libië niet dichterbij met top in Berlijn'
De deelnemende landen aan een speciale Libië-top in Berlijn hebben afgesproken zich te houden aan het VN-wapenembargo. Ook hebben ze afgesproken te stoppen met militaire steun aan de strijdende partijen in het land. Maar het is nog maar de vraag of deze afspraken in Libië wel indruk maken.
Lees verder

IEA: Olie- en gasbedrijven investeren te weinig in schone brandstoffen
Olie- en gasbedrijven stoppen veel te weinig geld in schone brandstoffen. Sinds 2015 hebben ze minder dan 1 procent van hun investeringen uitgegeven aan de overgang naar duurzame energie, zegt het Internationaal Energie Agentschap, het IEA.
Lees verder

1,5 tot 2 miljard euro nodig voor waterstof in energietransitie
In totaal is1,5 tot 2 miljard euro nodig om de inzet van waterstof in de energietransitie te realiseren. Dat blijkt uit een rapport van TKI Nieuw Gas dat vandaag wordt overhandigd aan het ministerie van EZK.
Lees verder