maandag 20 januari 2020

Floryn krijgt PSD2-vergunning

Floryn krijgt PSD2-vergunning
Floryn, dat met behulp van innovatieve technologie razendsnel kredietaanvragen beoordeelt, wordt opgenomen in het openbaar register van DNB en de European Banking Authority (EBA).
Lees verder

Infographic: tech en travel trends
De manier waarop reizigers zoeken, boeken en op reis gaan, verandert. Hoe beïnvloeden technologie en de reiziger zelf het reizen in 2020? KLM zet het op een rijtje.
Lees verder

Amazon naar Nederland: 'pay to play'
De grootste webwinkel op aarde komt officieel naar Nederland. Amazon bereidt volgens gelekte mails op LinkedIn de lancering begin 2020 voor van een Nederlandse webwinkel via Amazon.nl, waar nu nog e-books worden aangeboden. In elk Europees land waar het de markt betrad is het Amerikaanse bedrijf inmiddels marktleider. En er is geen twijfel over mogelijk dat de relatieve rust waarin bol.com en Coolblue konden opereren definitief voorbij is. Wat staat ons te wachten?
Lees verder

Meer ouderen maken gebruik van sociale media
Vooral 65- tot 75-jarigen maken steeds meer gebruik van sociale media. In 2019 zei 76 procent van de ondervraagden in deze leeftijdscategorie actief te zijn geweest op sociale media, vijf jaar eerder was dat nog 40 procent. Ook het socialemediagebruik onder 75-plussers is toegenomen. Dit blijkt uit recente cijfers van het onderzoek 'ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019' van het CBS.
Lees verder

Malafide domeinverkoper Trademark Office failliet verklaard
De malafide domeinverkoper Trademark Office uit Groningen is failliet verklaard. Het faillissement is aangevraagd door Berntsen Mulder Advocaten die gedupeerden bijstaat.
Lees verder

Google koopt Europees B2B e-commerceplatform
Google koopt het B2B e-commerceplatform Pointy uit Dublin voor een bedrag van rond de zeventig miljoen euro. Het bedrijf levert hardware waarmee retailers hun voorraden kunnen digitaliseren voor opname in een webwinkel.
Lees verder

Ring Indoor Cam nu beschikbaar in Nederland
Amazons Ring heeft zijn nieuwe beveiligingscamera Ring Indoor Cam nu officieel uitgebracht in Nederland.
Lees verder

Gaat Citrix het beveiligingslek overleven?
Het Amerikaanse bedrijf Citrix brengt vandaag een eerste software update uit voor het ernstige lek waarmee kwaadwillenden zeer eenvoudig een bedrijfsnetwerk kunnen binnendringen en daarmee vervolgens kunnen doen wat ze willen. Zoals het installeren van ransomware. Maar wat betekent het incident voor Citrix zelf?
Lees verder

'Klok tikt voor invoering tweestapsverificatie bij online kaartbetalingen'
Uiterlijk 1 januari 2021 moeten vrijwel alle online kaartbetalingen in de Europese Unie met veilige tweestapsverificatie door kaarthouders worden goedgekeurd. Betaalvereniging Nederland coordineert het SCA Migration Project om de migratie naar verplichte tweestapsverificatie voor creditkaartbetalingen in Nederland in goede banen te leiden. Er is volgens de branchevereniging niet veel tijd meer.
Lees verder