zondag 19 januari 2020

De Grote Vraag | Hoe kunnen we de woningbouw versnellen?

De Grote Vraag | Hoe kunnen we de woningbouw versnellen?
Deze weken behandelen we grote vragen. Wat speelt er op bedrijfsvlak, is er een knelpunt en kom je er niet uit? We bespreken het elke ochtend in De Grote Vraag met ondernemers, politici of wetenschappers. Vandaag: Hoe kunnen we de woningbouw versnellen?
Lees verder

Geen killerrobot maar een kikkerrobot
Met cellen uit de embryo's van kikkers is het Amerikaanse wetenschappers gelukt een robot te maken. De robot is een halve millimeter groot, is maximaal 7 dagen in leven en kan praktisch nog niets. Toch is het een doorbraak.
Lees verder

Flinke groei creatieve sector en ICT
De banengroei in de creatieve sector was tussen 2015 en 2018 twee keer zo groot als gemiddelde banengroei in Nederland, bleek uit de Monitor Creatieve Industrie 2019 die Media Perspectives deze week presenteerde.
Lees verder

Als VIP naar Dutch GP? Het kan nog!
Tijdens het raceweekend ontvangt de Dutch Grand Prix rond de 15.000 VIP-gasten uit binnen- en buitenland op Circuit Zandvoort. Nog niet alle VIP-arrangementen zijn verkocht. 'Er zijn nog een paar honderd arrangementen beschikbaar', zegt commercieel directeur Tijmen Bos van de Dutch GP-organisatie...
Lees verder

Vaticaanstad stapt de vechtsport in
Ippons en highkicks, twee dingen die je niet zou verwachten in Vaticaanstad. En toch zitten ze eraan te komen, nu ze daar van plan zijn een nationale judo- en taekwondo bond op te richten.
Lees verder

Heeft zelfhelend beton de toekomst?
Amerikaanse onderzoekers van de University of Colorado hebben een bouwmateriaal ontdekt dat zichzelf kan vermenigvuldigen en versterken. Het materiaal zou in de toekomst beton kunnen vervangen.
Lees verder

Nederlandse tuinen lang niet groen genoeg
Er is veel te weinig groen in onze tuinen om klimaatverandering op te vangen. Dat zegt Wout Veldstra, voorzitter van de stichting Steenbreek.
Lees verder

NPO gaat dramaseries maken met streamingdiensten
Samen met partijen als Netflix, Videoland en Disney+ wil de NPO Nederlands kwaliteitsdrama gaan maken. De komende twee jaar worden vijf producties gemaakt als experiment.
Lees verder

'Online creditcardbetaling op de schop'
Alle online betalingen moeten sinds september vorig jaar voldoen aan de tweestapsverificatie, maar veel webwinkels voldoen nog niet aan deze regels. Webwinkels moeten aan de bak om hun betaalsystemen te updaten.
Lees verder

Grote evenementen lopen gevaar door onvoldoende beveiliging
De Nederlandse Veiligheidsbranche maakt zich zorgen over de beveiliging van grote evenementen dit jaar. Nederland maakt zich naast bestaande evenementen op voor de Formule 1, het Eurovisie Songfestival, de Invictus Games en Sail Amsterdam. Volgens de Nederlandse Veiligheidsbranche is er te weinig...
Lees verder

Handel is het enige wat China drijft
Het verwerven van militaire macht is totaal niet aan de Chinezen besteed. In een rol als politieagent van de wereld hebben ze helemaal geen trek, zegt trendwatcher Adjiedj Bakas in BNR's Boekestijn en De Wijk. 'China wil handel drijven, en dat is wat ze altijd al hebben gewild.'
Lees verder

Australian Open is risico op korte én lange termijn
Het regende protesten, maar toch begint na het weekend gewoon de Australian Open. Ondanks de hevige rook die in Melbourne hangt door de bosbranden, en ondanks de woede van de spelers over de omstandigheden. Volgens de organisatie kan het tennistoernooi vooralsnog gewoon doorgaan.
Lees verder