maandag 27 januari 2020

De groei van Instagram in Nederland vlakt af

De groei van Instagram in Nederland vlakt af
TikTok heeft 700.000 Nederlandse gebruikers van 15 jaar en ouder, maar ook Twitter en Snapchat groeien. Beide hebben elk ongeveer 2,5 miljoen gebruikers. Dat blijkt uit onderzoek van Newcom, dat zaterdag is verschenen.
Lees verder

Hoogste rechter: wervende tekst voor illegaal kansspel mag niet
De Raad van State, de hoogste bestuursrechter, heeft de Kansspelautoriteit (Ksa) gelijk gegeven in een zaak over wervende teksten voor kansspelen. De hoogste rechter is het eens met de Ksa dat een wervende tekst gelijk staat aan reclame. Daarmee valt het publiceren van een wervende tekst onder bevorderen van kansspelen.
Lees verder

Driekwart van Nederlanders kent Amazon van naam
Driekwart van de Nederlanders kent Amazon van naam. De nieuwe speler doet hiermee niet ver onder voor concurrent AliExpress (80%). Nederlandse spelers Bol.com (98%) en Coolblue (89%) blijven de bekendste webwinkels. Dat blijkt uit onderzoek van Ruigrok NetPanel.
Lees verder

Anker Innovations introduceert eufyCam 2 en eufyCam 2C
Anker Innovations, actief op het gebied van mobiele oplaadtechnologie en smart home-producten, introduceert eufyCam 2 en eufyCam 2C voor de Nederlandse markt. De beveiligingscamera's zijn compatibel met zowel Apple HomeKit, Google Home en Amazon Alexa.
Lees verder

4300 van de 12.800 werknemers van Sandd naar PostNL
Ongeveer 8500 personeelsleden van het Apeldoornse postbedrijf Sandd raken hun baan kwijt. De andere 4300 van de 12.800 medewerkers verhuizen zaterdag wel mee naar PostNL, meldt het AD.
Lees verder

iPad tien jaar oud, en nog steeds relevant
Vandaag op de kop af tien jaar geleden lanceerde Steve Jobs, toen nog op MacWorld, de eerste iPad. Het was het belangrijkste Apple product sinds de iPhone en is dat gebleven.
Lees verder

'eHerkenning niet verplichten voor belastingaangifte'
MKB-Nederland en VNO-NCW zijn voorstander van een veilig digitaal paspoort om zaken mee te doen met de overheid, en eHerkenning is daar een goede en veilige methode voor. Het kan echter niet zo zijn dat ondernemers verplicht zijn die als enige mogelijkheid te gebruiken bij hun belastingaangifte, zeggen de ondernemersorganisaties.
Lees verder

6 miljoen artikelen in de Engelse taal op Wikipedia
Wikipedia telt inmiddels meer dan 6 miljoen artikelen in de Engelse taal. Het zes miljoenste artikel gaat over auteur Maria Elise Turner Lauder.
Lees verder

Eventix neemt maatregel tegen opkoping concertkaarten
Kaartjesverkoper Eventix lanceert Sealed Tickets. Dat zijn tickets die pas kort voor het evenement te downloaden zijn. Het bedrijf neemt op deze manier maatregelen tegen opkopers die grote volumes tickets via zwarthandel doorverkopen.
Lees verder