donderdag 16 januari 2020

Cyberaanval op MC Leeuwarden

Cyberaanval op MC Leeuwarden
Het Medisch Centrum Leeuwarden heeft alle online dataverkeer met de buitenwereld stilgelegd na de ontdekking dat hackers probeerden in te breken in de systemen.
Lees verder

D66: Alle varkensboeren moeten kunnen stoppen
Regeringspartij D66 wil dat het kabinet de portemonnee trekt, zodat alle varkensboeren die willen stoppen, zich ook echt kunnen laten uitkopen. De animo voor de stoppremie blijkt veel groter te zijn dan verwacht.
Lees verder

Koolmees komt met mea culpa over onzekere arbeidsmarkt
Minister Koolmees van Sociale Zaken voelt zich aangesproken door de kritiek van de WRR, de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.
Lees verder

Jonge europarlementariërs willen meer schwung
Een groep jonge europarlementariërs vindt hun parlement veel te saai. En daarom... de beuk erin!
Lees verder

Grote Nederlandse banken weigeren 'groen' geld
Wie groen wil sparen of beleggen heeft pech. Bijna alle grote Nederlandse banken hebben een rem gezet op nieuwe 'groene' klanten, blijkt uit een rondgang van BNR.
Lees verder

Voorrang eigen inwoners bij toewijzen huis
Nu de woningnood hoog is, geven veel gemeenten eigen inwoners voorrang bij het toewijzen van een huis. Dat gebeurt onder meer in en rondom Amsterdam. Ook op andere plekken in Nederland wordt gebruikgemaakt van zo'n voorrangsregel.
Lees verder

Oprukkende scanauto zet privacy onder druk
De scanauto is in opkomst. Inmiddels gebruiken dertien gemeenten zo'n auto om te controleren of er wel betaald is voor het parkeren, blijkt uit een rondgang van BNR. Breda en Helmond voeren de scanauto dit jaar in, Eindhoven en Apeldoorn gaan testen.
Lees verder

Basketballers Den Bosch komen met nieuw sponsormodel
Basketbalclub 'Heroes' uit Den Bosch komt met een nieuw sponsormodel. De club wil geen traditionele hoofdsponsor meer, maar gaat ICT'ers opleiden. Dat levert de club 5.000 euro per ICT'er op.
Lees verder

Jan Bonjer vertrekt bij Financieele Dagblad
Jan Bonjer stopt na ruim acht jaar als hoofdredacteur van het Financieele Dagblad. Hij maakt een opvallende stap : hij wordt dijkgraaf van het waterschap Hollandse Delta. Dat waterschap omvat alle Zuid-Hollandse eilanden inclusief de Rotterdamse haven.
Lees verder

'Trump was op de hoogte van situatie Oekraïne'
President Donald Trump was op de hoogte van alles wat er in Oekraïne gebeurde. Dat zegt een van Rudy Giuliani's fixers in dat land, Lev Parnas. Die werkte samen met de persoonlijke advocaat van Trump om ervoor te zorgen dat de Oekraïners een onderzoek naar vicepresident Biden zouden starten.
Lees verder

OM: Maximumstraf doodslag moet omhoog
De maximumstraf voor doodslag moet omhoog, vindt topman Gerrit van der Burg van het Openbaar Ministerie. De maximumstraf voor moord is nu 30 jaar of levenslang, de maximumstraf voor doodslag is 15 jaar. En dat verschil is te groot, vindt Van der Burg.
Lees verder

Europa kan graantje meepikken van handelsakkoord China en VS
Het handelsakkoord tussen China en de VS geeft ook de EU de kans om met Beijing handelsobstakels uit de weg te ruimen. Brussel heeft dezelfde klachten als Washington, al slaat de EU minder op de oorlogstrom dan de Amerikanen.
Lees verder