vrijdag 3 januari 2020

'Coulance voor studenten Universiteit Maastricht na hack'

'Coulance voor studenten Universiteit Maastricht na hack'
Studenten van de Universiteit Maastricht die slachtoffer zijn geworden van de recente hack, krijgen extra herkansingen voor hun tentamens, zegt Wammes Bos van het universiteitsblad Observant. 'Er is een coulanceregeling ingesteld, ook voor scripties. Studenten die tóen wilden studeren en niet op de...
Lees verder

VVD wil Grapperhaus aanspreken op supersnelrecht
De VVD wil met minister Grapperhaus van Justitie én het OM in gesprek over het feit dat het supersnelrecht slechts éénmaal is toegepast rond de jaarwisseling. Dit zegt Tweede Kamerlid voor de VVD Jeroen van Wijngaarden in BNR Spitsuur.
Lees verder

Vluchtelingenstroom trekt naar Turkije
Honderdduizenden vluchtelingen zijn vanuit de Syrische stad Idlib onderweg naar Turkije. Dat heeft de Turkse president Erdogan gezegd. Hij voegde eraan toe dat Turkije zal proberen te voorkomen dat ze de grens over komen.
Lees verder

'Eén explosief in bombrieven afgegaan, mogelijk afpersing'
Bij bedrijven in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht zijn de afgelopen dagen bombrieven tussen de post aangetroffen. Bronnen melden dat er één explosief is afgegaan, schrijft het AD. Onduidelijk is nog of dat heeft geleid tot letsel.
Lees verder

VS liquideren Iraanse generaal met luchtaanval op Bagdad
De spanning tussen de VS en Iran loopt hoog op. Amerika heeft vannacht een luchtaanval uitgevoerd op het vliegveld van de Iraakse hoofdstad Bagdad. Daarbij zijn zeker acht doden gevallen onder wie generaal-majoor Suleimani, een zeer hoge militair in het Iraanse leger.
Lees verder

Banken strijden om het beste anti-witwaspersoneel
Het werven van witwascontroleurs is lastig, merken de Nederlandse banken. Ze zijn daardoor in een verwoede wervingsoorlog verstrikt geraakt. Dat schrijft het FD. De deadline van De Nederlandsche Bank nadert om als bank je anti-witwaszaken goed op orde te hebben. En daarom wordt de lat lager gelegd...
Lees verder

Duurzaamheidssubsidie te populair
De subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie, ook wel bekend als SDE+, is ongekend populair. Zo populair zelfs dat de vraag het aanbod vorig jaar ruim oversteeg. Er is voor bijna 14 miljard euro aan subsidieaanvragen gedaan, terwijl er maar 10 miljard euro beschikbaar is.
Lees verder

Fors minder geannuleerde en vertraagde vluchten
Het aantal vertraagde vluchten is in 2019 bijna 20 procent gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Ook het aantal geannuleerde vluchten is met 21 procent flink teruggelopen. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij EUclaim.
Lees verder

De Grote Vraag | In hoeverre zorgen goede voornemens voor carrièreboost?
De komende zes weken behandelen we grote vragen: Wat speelt er op bedrijfsvlak, is er een knelpunt en kom je er niet uit? We bespreken het elke ochtend in De Grote Vraag met ondernemers, politici of wetenschappers.
Lees verder

Verdwenen beroep | De brugwachter
De omroeper, lantaarnopsteker en ijsdrager: stuk voor stuk beroepen die er niet meer zijn. Er zijn ook beroepen die ten doden waren opgeschreven, maar nog steeds bestaan. In deze reportageserie gaan we op zoek naar Het verdwenen beroep.
Lees verder

Zuid-Korea gaat 'misdaad herkennende' camera's testen
Een camera die misdaad kan herkennen. Dat klinkt als het nieuwste snufje uit een science-fiction film, maar in het Zuid-Koreaanse Seoul gaan ze dit systeem toch echt testen.
Lees verder

Verwarming kantoorpanden staat vaak onnodig aan
68 procent van de kantoorpanden in Nederland zijn tijdens de Kerstdagen verwarmd, terwijl er niemand aan het werk was! Dat blijkt uit onderzoek van Hero Balancer en Smart Dodos bij zo'n 240 kantoorpanden. Dit levert onnodig veel CO2-uitstoot op en het kost ook nog eens veel geld.
Lees verder