donderdag 23 januari 2020

Chinese Wuhan in complete lockdown

Chinese Wuhan in complete lockdown
Niemand gaat de stad meer in of uit. De miljoenenstad Wuhan - ongeveer zo groot als London - sluit de luchthaven en treinstations voor alle reizigers. Zo moet een verdere verspreiding van een nieuw coronavirus worden voorkomen. Dat gebeurt in aanloop naar de grootste jaarlijkse volksmigratie in...
Lees verder

Wat wil Wopke op het WEF?
Bijna drieduizend CEO's, politici, journalisten en wetenschappers bespreken deze week in Davos de sociale en economische knelpunten in de wereld. Minister van Financiën Wopke Hoekstra is een van de 69 Nederlanders op het World Economic Forum.
Lees verder

'Geld afpakken kleine criminelen vaak contra-productief'
Geld afpakken van veroordeelde criminelen, dat klinkt goed, maar werkt vaak averechts. Daarom moet er een schuldsanering komen voor ex-gedetineerden. Dat vertelt Wouter de Zanger, universitair docent strafrecht aan de Universiteit Utrecht straks in een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer.
Lees verder

Bedrijfsleven houdt nog weinig rekening met impact op mens en milieu
Maar een op de tien bedrijven stuurt in haar bedrijfsvoering echt aan op een positieve impact op mens en milieu. Het draait dus nog steeds vooral om geld verdienen. Dat blijkt uit de Nieuwe Economie Index van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Nederland.
Lees verder

Onderdrukking van gen remt mogelijk alzheimer
Een team van internationale onderzoekers heeft een nieuw gen ontdekt dat mogelijk de doorbraak kan zijn in de strijd tegen alzheimer. De wetenschappers denken dat de ziekte fors kan worden afgeremd als dit ontdekte gen onderdrukt kan worden.
Lees verder

Amazon vraagt patent aan op nieuwe robot
Amazon heeft patent aangevraagd op een nieuw soort robot die zelfstandig de weg op kan om pakketjes af te leveren. Ook is het de bedoeling dat de robot retourzendingen kan ophalen en door de lucht en over het water kan.
Lees verder

ESB: 'glasbakken bijzetten is niet kostenefficiënt'
In de jacht op een een circulaire economie moeten er voor het einde van 2021 achthonderd nieuwe glasbakken bij. Op die manier moet het percentage gerecycled glas omhoog gekrikt worden zegt De Inspectie Leefomgeving en Transport. Maar meer glasbakken, dat heeft helemaal geen zin volgens economenblad...
Lees verder

Boeing wil productie 737 MAX hervatten
Als het aan Boeing ligt wordt de productie van de Boeing 737 MAX voor de zomer weer opgestart. Dat heeft de nieuwe baas van Boeing Dave Calhoun laten weten. Calhoun denkt bovendien dat de luchtvaartautoriteiten daar toestemming voor gaan geven.
Lees verder

PZO: 'We miskennen een grote groep zzp'ers'
Een rem op flexwerk en het moet aantrekkelijker worden om personeel in dienst te nemen. Dat is de boodschap in het rapport van de commissie-Borstlap, oftewel de Commissie Regulering van werk. De voorstellen zijn vandaag naar buiten gekomen en de AWVN, FNV en het Platform Zelfstandig Ondernemen...
Lees verder

Sjoemeldiesels Jeep en Suzuki moeten verplicht terug naar de garage
De RDW heeft onderzoek naar het emissiegedrag van de Suzuki Vitara en de Jeep Grand Cherokee afgerond. Op basis van dat onderzoek is tot een verplichte terugroepactie besloten van sommige dieselmodellen van de Suzuki Vitara en de Jeep Grand Cherokee.
Lees verder

Minister Hoekstra: terecht dat allerrijksten meer belasting betalen
Het is terecht dat de allerrijksten meer belasting betalen. Dit zegt minister Wopke Hoekstra van Financiën vanaf het World Economic Forum te Davos in BNR Zakendoen. Hoekstra reageert op de open brief die honderdtwintig miljonairs en miljardairs in Davos schreven waarin ze superrijken oproepen om...
Lees verder

'North Sea Port is klaar voor Brexit'
Nog iets meer dan een week en dan staat de Brexit voor de deur. Zijn de havens van Gent, Terneuzen en Vlissingen daar goed op voorbereid? Volgens co-CEO van North Sea Port Daan Schalck is zijn bedrijf er klaar voor en kan Brexit zelfs kansen scheppen voor havens.
Lees verder