vrijdag 10 januari 2020

CES: nieuwe Bluetooth standaard verbetert audio

CES: nieuwe Bluetooth standaard verbetert audio
De Bluetooth Special Interest Group heeft in Las Vegas een nieuwe Bluetooth-standaard voor audio onthuld. LE Audio en is bedoeld voor luidsprekers, gehoorapparaten en andere hardware.
Lees verder

Wellness marktplaats ClassPass haalt 285 miljoen dollar op
ClassPass, naar eigen zeggen 's werelds grootste fitness-en wellness marktplaats, haalt 285 miljoen dollar aan investeringen op. Deze nieuwe ronde werd geleid door Catterton en Apax Digital en de huidige investeerder Temasek. De financiering volgt op de uitbreiding van ClassPass in 28 landen.
Lees verder

Franchisenemers dagvaarden Sandd en PostNL
De Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS) heeft Sandd en PostNL gedagvaard voor de rechtbank in Arnhem. De VFS meent dat Sandd en PostNL de franchisenemers keihard laten vallen. De franchiseovereenkomsten worden tussentijds niet meer nagekomen, met 'dramatische gevolgen van dien'.
Lees verder

Rechtszaak tegen weigering van contant geld door bioscoop
De Arnhemse privacy-activist Michiel Jonker heeft bij de Rechtbank Gelderland beroep ingesteld tegen de weigering van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) om handhavend op te treden tegen arthouse-bioscoop Focus Filmtheater. Die weigert nog langer contant geld te accepteren.
Lees verder

Grote merken Europa huiverig voor AliExpress
AliExpress wil zich in Europa nadrukkelijker positioneren als een marktplaats voor maar ook van lokale retailers en merken. Het probleem: die willen niet en aarzelen vanwege het goedkope imago van het platform.
Lees verder

CES: een slimme luidspreker zoals je hem niet eerder zag
Royole heeft tijdens CES 2020 een slimme speaker gepresenteerd die alleen al qua uiterlijk heel anders is dan de slimme speakers die tot dusverre zijn uitgekomen. De Mirage Smart Speaker heeft namelijk een 360-graden display dat volledig om de speaker heen gevouwen is.
Lees verder

BUX neemt cryptobroker Blockport over
Beleggingsplatform BUX neemt Blockport over, een Europees social cryptocurrency-investeringsplatform. Blockport gaat verder als BUX Crypto en wordt volledig geïntegreerd binnen het merk BUX.
Lees verder

Duitse actie tegen automatische gezichtsherkenning
Burgerrechtenorganisaties in Duitsland verzetten zich tegen politieke plannen voor de invoering van automatische gezichtsherkenning op drukke publieke locaties.
Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof kijkt opnieuw naar toewijzing merknaam Booking.com
Het Nederlandse Booking.com kan niet het alleenrecht claimen op het woord 'booking'. Dat betoogt het U.S. Patent and Trademark Office in een zaak die binnenkort door het Hooggerechtshof wordt behandeld.
Lees verder