donderdag 2 januari 2020

Btw op e-books en digitale kranten omlaag

Btw op e-books en digitale kranten omlaag
Vanaf 1 januari 2020 geldt voor elektronisch geleverde boeken (e-books), kranten en tijdschriften het lagere btw-tarief van 9 procent. Dat was 21 procent.
Lees verder

STER helemaal over op cookieloos adverteren
De exploitant van de publieke omroepen STER gaat op internet helemaal over op cookieloos adverteren. Afgelopen jaar, waarin de nieuwe opzet werd getest, verliep boven verwachting goed, met positieve resultaten en volgeboekte kwartalen.
Lees verder

Consument gaf met kerst wereldwijd 210 miljoen dollar uit aan mobiele games
Consumenten gaven met kerst 210 miljoen dollar uit aan mobiele games, acht procent meer dan een jaar geleden. Dat meldt Sensor Tower.
Lees verder

2020: De Brexit die er toch nog komt
De aftocht van Theresa May, het veelvuldige orderrrrrr van John Bercow, de klinkende overwinning van Boris Johnson, de Brexit soap van het afgelopen jaar kende vele cliffhangers, maar de uittreding van het VK op 31 januari is nu wel zeker.
Lees verder

VS neemt wet aan tegen 'robocalls'
President Trump heeft een eerste federale wet aangenomen tegen zogeheten robocalls, telefoontjes met opgenomen marketingboodschappen. Zonder waarschuwing vooraf kunnen partijen een boete van 10.000 dollar opgelegd krijgen per gesprek.
Lees verder

'Nederland eerste land met wet voor staatshackers'
D66 heeft een wet ingediend voor zogenoemde staatshackers. Staatshackers gebruiken cyberwapens bij hun opsporings- en inlichtingenwerk, maar daar is nog geen wetgeving voor.
Lees verder

Outlook voor Android 100 miljoen keer geïnstalleerd
Mailprogramma Outlook van Microsoft is 100 miljoen keer geïnstalleerd in de Google Play Store. Eerder gebeurde dat al met Word, Excel, PowerPoint, OneDrive, Skype, OneNote en SwiftKey. Die zijn zelfs 1 miljard keer geïnstalleerd.
Lees verder

Tencent koopt belang in Universal Music Group
De Franse mediagroep Vivendi verkoopt een belang van 10 procent in Universal Music Group (UMG) aan een consortium onder leiding van de Chinese groep Tencent. Het consortium betaalt maar liefst 30 miljard euro voor het belang in het muziekbedrijf.
Lees verder

VMware rondt overname Pivotal af
VMware heeft afgelopen week de overname van zusterbedrijf Pivotal Software afgerond. Een jaar of vijf geleden raakte Pivotal Software juist meer los van VMware en Dell EMC.
Lees verder