dinsdag 21 januari 2020

Bruins: Haal productie medicijnen naar Europa

Bruins: Haal productie medicijnen naar Europa
Om het medicijnentekort te lijf te gaan is het goed om de productie van medicijnen in Europa uit te breiden. Die is nu te veel beperkt tot landen als India en China, zegt minister Bruno Bruins voor Medische Zorg in BNR Ask me Anything.
Lees verder

Verdachten zaak Ruinerwold blijven vastzitten
Wat zich in de boerderij in Ruinerwold heeft afgespeeld, is niets minder dan een nachtmerrie. Dat heeft de rechtbank in Assen vandaag bepaald tijdens de eerste zitting in de zaak. De twee mannen blijven de komende drie maanden in voorarrest.
Lees verder

Opnieuw overlijden in China door coronavirus
In China is opnieuw iemand overleden door het coronavirus, en het duikt ook in steeds meer buurlanden op. Met het Chinees nieuwjaar in aantocht verwacht de regering dat het aantal besmette gevallen zal toenemen. Daarom worden er steeds meer voorzorgsmaatregelen genomen.
Lees verder

Bijblijvers | Van ondernemer naar investeerder
Het creatieve idee tijdens de rookpauze, of ontslagen worden bij je droombaan. Sommige momenten in je leven, spelen een rol in wat je nu doet. In de serie Bijblijvers gaan we op zoek naar dit soort momenten. Vandaag met investeerder en ondernemer Johan van Mil.
Lees verder

Files worden steeds meer aanvaard
Tien jaar geleden vond 72 procent van de mensen het onacceptabel om in de file te staan. Vorig jaar was dat nog maar 35 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid.
Lees verder

Openbaar Ministerie pakt criminelen meer geld af
Justitie heeft vorig jaar 262 miljoen euro in beslag genomen van criminelen. En dat is 90 miljoen meer dan het jaar ervoor, dus een flinke stijging.
Lees verder

'Pensioenfondsen investeren te weinig in start-ups'
Tien miljard extra durfkapitaal voor Nederlandse start-ups. Dat is tien keer zo veel dan er nu jaarlijks beschikbaar is. De Ambitie van Techleap liegt er niet om. Het overheidsbedrijf gaat op dit moment feestelijk van start, te midden van de oldtimers in het Louwman museum in Den Haag.
Lees verder

AEB gaat dan toch in de verkoop
Gemeentelijk afvalbedrijf AEB gaat toch in de verkoop, meldt het college van Amsterdam vandaag. Dat terwijl wethouder Udo Kock deze zomer viel over dit dossier, omdat het college het bedrijf niet wilde verkopen aan een commerciële partij. Wethouder deelnemingen van de gemeente Amsterdam Victor...
Lees verder

Greenpeace: 'halveer de veehouderij'
De stikstofcrisis kan ons geld opleveren. Dat stelt Greenpeace. Halveer de veehouderij en maak in één moeite door de omslag naar biologische kringloop-landbouw. Dat heeft alleen maar voordelen, en bespaart de maatschappij miljarden, zegt Greenpeace-directeur Joris Thijssen tegen verslaggever Hugo...
Lees verder

Scheepvaartmuseum betaalt 2 miljoen voor wandtapijten
Twee miljoen euro heeft het Amsterdamse Scheepvaartmuseum betaald voor twee wandtapijten. Het is daarmee de duurste aankoop van het museum ooit. De twee tapijten zijn van Willem van de Velde de Oude en laat een zeeslag van Michiel de Ruijter uit 1672 zien.
Lees verder

Overlever crash Turkish Airlines spreekt
Henk Heijloo stapte als eerste overlevende uit de neergestorte Boeing van Turkish Airlines, in 2009 bij Schiphol. Later werd hij de voorzitter van een stichting die namens alle overlevenden onderhandelde over schadevergoedingen.
Lees verder

Forse kritiek op reorganisatie Belastingdienst
Er is forse kritiek op de reorganisatie van de Belastingdienst. Premier Rutte en minister Hoekstra van Financiën verdedigen de 'shuffle' op dit moment in de Tweede Kamer. De dienst wordt opgeknipt en er komen twee staatssecretarissen van Financiën, allemaal vanwege de 'toeslagenaffaire'.
Lees verder