maandag 23 december 2019

Zandvoort autoluw tijdens Formule 1

Zandvoort autoluw tijdens Formule 1
Wil je volgend jaar naar de Formule 1 in Zandvoort? Vergeet dan de auto, maar pak de trein of de fiets. De gemeente Zandvoort heeft het Mobiliteitsplan gepubliceerd.
Lees verder

Kamer wil eind aan onnodige CBR-keuringen
De Tweede Kamer wil dat het CBR stopt met onnodige medische herkeuringen. Nu is het zo dat mensen die genezen zijn van een ziekte of een aandoening hebben die niet verandert, een herkeuring krijgen. Dat is onnodig, zegt CDA-Kamerlid Wytske Postma tegen redacteur Boris Tiokhine.
Lees verder

BOVAG: meer dan 50.000 elektrische auto's in 2019
Er worden dit jaar meer dan 50.000 nieuwe elektrische auto's verkocht in Nederland. Dat zegt de BOVAG op BNR. Daarmee zal het totaal aantal elektrische auto's verdubbelen ten opzichte van een jaar eerder.
Lees verder

Johnson wint Brexit-stemming in Lagerhuis
Het Britse parlement heeft een belangrijke horde genomen in het Brexit-proces. Een meerderheid geeft groen licht voor de verdere behandeling van de wetgeving die nodig is voor een vertrek uit de Europese Unie.
Lees verder

Rechter redt supers en kerstdiner
Het kort geding dat de supermarkten hebben aangespannen tegen de boze boeren van Farmers Defence Force heeft zijn vruchten afgeworpen. Het kerstdiner is gered, zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau voor Levensmiddelen, de brancheorganisatie van supermarkten.
Lees verder

Streamingdiensten moeten investeren in Nederlandse films en series
Een kerstcadeau voor de Nederlandse filmindustrie! Streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ moeten zes procent van hun omzet in Nederland steken in Nederlandse series en films. Dat is een plan van het kabinet, dat anders bang is dat de Nederlandse filmmakers worden verdrukt door giganten als...
Lees verder

Met een mbo-diploma zit je goed op de arbeidsmarkt
Oud-vakbondsleider Ton Heerts vertrok deze week als voorzitter van de MBO Raad. Woensdag werd hij geïnstalleerd als burgemeester van Apeldoorn. Luister naar zijn afscheidsinterview in BNR Zakendoen.
Lees verder

'Stop met de Mr. Big-methode'
De undercovermethode 'Mr. Big' moet worden afgeschaft, vindt hoogleraar rechtspsychologie Peter van Koppen. Hij doet de uitspraak nadat de Hoge Raad had geoordeeld dat twee moordzaken opnieuw moeten worden behandeld. In beide zaken werd de Mr. Big-methode toegepast.
Lees verder

Boeing gaat de ruimte in
Boeing zoekt het hogerop. De vliegtuigmaatschappij is in samenwerking met NASA al jaren bezig met het ontwikkelen van een ruimtesonde, en die gaat vandaag de lucht in. De CST-100 Starliner moet in de toekomst astronauten van en naar het International Space Station vervoeren.
Lees verder

Buitenlandse miljarden naar Nederlandse hypotheekmarkt
Steeds meer buitenlandse investeerders tonen interesse in de Nederlandse hypotheekmarkt. Er liggen miljarden klaar om de komende jaren uit te lenen aan Nederlandse woningbezitters. Dat blijkt uit een rondgang van het FD langs Nederlandse verzekeraars en andere financiers die sinds een aantal jaar...
Lees verder

Rusland ligt niet wakker van sancties Nord Stream 2
Rusland ligt niet wakker van Amerikaanse sancties tegen Nord Stream 2, de gaspijpleiding tussen Rusland en Duitsland. De Amerikanen kondigden vrijdag sancties aan tegen de bouw ervan. Als gevolg heeft het Nederlands-Zwitserse offshoreconcern Allseas direct de werkzaamheden aan Nord Stream 2...
Lees verder

Stroomgebruik laadpalen neemt fors toe
In de eerste tien maanden van 2019 gebruikten publieke laadpalen een kwart meer stroom dan in heel 2018. Dat blijkt uit cijfers van evdata.nl dat de actuele stand van elektrisch laden bijhoudt. Het stroomgebruik is gemeten in de vier grote steden en in tientallen gemeentes uit Zuid- en...
Lees verder