zaterdag 28 december 2019

Voortaan verplicht Facebook account bij Messenger

Voortaan verplicht Facebook account bij Messenger
Niet langer kan er gebruik worden gemaakt van Facebook Messenger zonder account bij het sociale netwerk. Voorheen was een dergelijk account niet verplicht.
Lees verder

'25.000 bestelauto's minder op de weg door slimme levering'
Als bezorgbedrijven met fijnmazige distributie op dezelfde manier ideale routes uitzetten als websuper Picnic, zijn er 25.000 milieuvervuilende bestelauto's minder nodig in Nederlandse steden. Dat stelt bedrijfseconoom en lector stadslogistiek aan de Hogeschool van Amsterdam Walther Ploos van Amstel op basis van actuele cijfers over bestelauto's in Nederland.
Lees verder

2019: de oude economie had het weer moeilijk
Hudson's Bay was eind 2017 nog een graag geziene nieuwkomer in Nederland omdat het de leegstaande panden van V&D wilde betrekken. Honderden miljoenen euro's werden in de Nederlandse economie en detailhandel gepompt. Zestien warenhuizen openden en 1400 mensen vonden uiteindelijk werk bij de keten, die internet niet als een grote prioriteit zag. Twee jaar later komt er alweer en roemloos einde aan het avontuur.
Lees verder

3,5 miljoen euro aan boetes in 2019 voor illegaal gokaanbod
De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft in 2019 voor 3,5 miljoen euro aan boetes opgelegd. Dat is meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2018: toen legde de Ksa voor ruim 1,7 miljoen euro aan boetes op.
Lees verder

Winkelstraat.nl verkoopt nu ook Vespa's
Luxe fashion platform Winkelstraat.nl heeft het assortiment uitgebreid met verschillende Vespa-scooters die na bestelling binnen 7 werkdagen thuis worden bezorgd. De uitbreiding van het assortiment is een eerste stap van Winkelstraat.nl om naast mode ook andere luxe producten te verkopen in samenwerking met winkels en merken.
Lees verder

Proximus lanceert Fiber voor Kortrijk
De komende jaren wordt de Belgische stad Kortrijk geleidelijk met glasvezel bediend en krijgt een groot aantal bedrijven en gezinnen toegang tot het vaste communicatienetwerk van de toekomst. Vandaag zijn al zeven bedrijvenzones uitgerust met fiber, waardoor ten minste 700 bedrijven aansluitbaar zijn op fiber van Proximus.
Lees verder

Amazon: geen concrete cijfers, maar weer 'records gebroken'
Amazon heeft met het kerstseizoen naar eigen zeggen records gebroken, maar deelt geen omzetcijfers. Daarvoor moeten we waarschijnlijk wachten tot de kwartaalcijfers die begin 2020 worden gepubliceerd.
Lees verder

Infographic: De Top 10 apps van de Jaren 10
Marktvorser App Annie inventariseerde de populairste mobiele apps van het afgelopen decennium. De lijst bevat met Facebook, Messenger, WhatsApp en Instagram geen grote verrassingen, al is de UC Browser hier wat minder bekend.
Lees verder

2019: Glasvezel ineens de bom
Vlak voor kerst maakte KPN bekend dat het begin volgend jaar internetsnelheden van 1 Gigabit per seconde (Gbps) op zijn glasvezelnetwerk gaat aanbieden. Vanaf maart 2020 komt 1 Gbps stapsgewijs commercieel beschikbaar voor alle huishoudens. Glasvezel werd in 2019 ineens heel belangrijk.
Lees verder