maandag 9 december 2019

'Verbouwing Circuit Zandvoort voor op schema'

'Verbouwing Circuit Zandvoort voor op schema'
De verbouwing van Circuit Zandvoort loopt voor op schema. Dat zegt bouwbedrijf VolkerWessels in de BNR-podcast The Road to Zandvoort.
Lees verder

AEX sluit voor het eerst sinds 2001 boven 600 punten
De Amsterdamse AEX is vandaag boven de 600 punten gesloten. Het is voor het eerst sinds mei 2001 dat de beurs boven die grens eindigt.
Lees verder

Ratten empathischer dan we dachten
Onderzoek naar het empathisch vermogen van ratten wijst uit dat er meer gelijkenissen zijn tussen de beestjes en mensen. Ze kunnen zich uitstekend inleven in anderen.
Lees verder

Bouwgeschillen vaker naar Raad van Arbitrage
De bouw floreert. Maar hoe meer er gebouwd wordt, hoe meer er misgaat. Geschillen in de bouw komen vaak bij de Raad van Arbitrage terecht. Terwijl het aantal rechtszaken daalt, blijft het aantal geschillen dat bij de raad binnenkomt alleen maar stijgen.
Lees verder

'In 2025 zijn al onze boten elektrisch'
Carola Hoekstra is deze week begonnen als CEO van toeristisch bedrijf Stromma Nederland, vooral bekend van de Amsterdamse rondvaartboten. Ze was te gast in BNR Zakendoen.
Lees verder

Steden willen aandacht voor fietsenprobleem
Het aantal fietsers in grote steden groeit enorm. Die steden willen nu, in navolging van Utrecht en Rotterdam, een mega-fietsenstalling, zoals het FD deze week meldde. Daar hangt wel een prijskaartje aan: 1,8 miljard euro.
Lees verder

Slimme killerdrones, oorlogsvoering 2.0?
Zwermen van drones die bewegen als spreeuwen. Het lijkt de toekomst van oorlogvoering in de lucht. Grote landen als de VS en het Verenigd Koninkrijk investeren miljoenen in de ontwikkeling van deze technologie.
Lees verder

'Concurrentiestrijd brengt glasvezelmarkt in gevaar'
Glasvezel-boeren beconcurreren elkaar zó hard bij het aanleggen van nieuwe netwerken, dat ze hun eigen markt in gevaar brengen. Daarvoor waarschuwt brancheorganisatie Fiber Carrier Association. Er is sprake van doorgeschoten marktwerking, waarbij samenwerking, volgens de FCA, de enige manier is om...
Lees verder

Apple gaat CO2-vrij aluminium gebruiken
Apple gaat CO2-vrij aluminium gebruiken. Vorig jaar gebruikte de gigant al gerecycled aluminium. Nu wordt met nieuwe technieken een volgende stap gezet naar milieuvriendelijkere producten.
Lees verder

Nederland geeft meer uit aan R&D
Nederlandse bedrijven, instellingen en het onderwijs gaven in 2018 16,7 miljard euro uit aan Research & Developement, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat is 4 procent meer dan het jaar ervoor. Bedrijven als NXP, ASML en VDL nemen het grootste deel van de R&D-uitgaven voor hun rekening.
Lees verder

Kabinet traag bij bestrijding crisis 2013
De plannen om de economische crisis van 2013 te bestrijden kregen pas vorm toen de economie zich al herstelde. Dit blijkt uit onderzoek van SEO Economisch Onderzoek, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken. Daarom, luidt het advies, moet de regering bij een volgende crisis herstelplannen...
Lees verder

Fraude door phishing verdrievoudigd
Het aantal gevallen van phishing is verdrievoudigd. Bij de Fraudehelpdesk kwamen dit jaar driemaal zo veel meldingen van phishing binnen. Vorig jaar waren dat er nog zo'n 2.600, dit jaar zijn dat er al bijna 8.200. Sowieso kan 2019 met recht het jaar van de fraude worden genoemd, want ook andere...
Lees verder