vrijdag 6 december 2019

Veel gemeenten stoppen met dienstverlening via WhatsApp

Veel gemeenten stoppen met dienstverlening via WhatsApp
Veel gemeenten gaan stoppen met dienstverlening via WhatsApp vanwege de nieuwe voorwaarden van de Facebook dochter. Zeker 54 Nederlandse gemeenten zijn vanaf zaterdag voor inwoners niet meer bereikbaar via WhatsApp, zo blijkt uit een rondgang door NU.nl.
Lees verder

OMS past kortingssysteem radioadvertenties aan
Mediabedrijf One Media Sales (OMS) stopt per 1 januari 2020 met het verlenen van bestedingsaandeelkorting bij de verkoop van radioadvertentieruimte. Dat heeft het bedrijf aan Autoriteit Consument & Markt (ACM) beloofd.
Lees verder

Europese e-sportfederatie vestigt zich in Brussel
Esports Europe, de Europese federatie voor e-sports, gaat zich in Brussel vestigen. De internationale uitstraling en de aanwezigheid van een groeiende audiovisuele sector gaven mee de doorslag.
Lees verder

Oud-voorzitter Nederlandse mediatoezichthouder naar Netflix
Madeleine de Cock Buning, een van de prominente gezichten van het Commissariaat voor de Media, wordt hoofd Public Policy bij Netflix.
Lees verder

Amazon heeft 20.000 bezorgtrucks op de weg
Amazon heeft momenteel niet minder dan 20.000 trucks op de weg rijden, dubbel zoveel als een jaar geleden. Reden is […]
Lees verder

Verzenddoos die meer dan die 50 keer hergebruikt kan worden
Schoenenretailer Omoda lanceert de ecobox: een nieuwe herbruikbare verpakking die het verzenden en retourneren van pakketjes weer een stukje duurzamer moet maken.
Lees verder

Swapfiets verhuurt op bol.com
Swapfiets biedt zijn diensten sinds kort aan op bol.com. Vooralsnog zijn er betrekkelijk weinig, vrijwel geen, bedrijven die niet productenm, maar diensten aanbieden op het platform. Met de fietsverhuurder als uitzondering.
Lees verder

T-Mobile Nederland haalt Vodafone in
Negen maanden na de overname van Tele2 is T-Mobile uitgegroeid tot de op een na grootste mobiele operator van Nederland. De combinatie heeft voor wat de dienstenomzet betreft de positie van Vodafone overgenomen, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder

Facebook sleept advertentiefraudeurs voor de rechter
Facebook heeft in de VS een bedrijf uit Hong Kong voor de rechter gesleept dat via malware Facebook advertentie accounts kaapte. Het desbetreffende bedrijf heet ILikeAd Media en is van Chen Xiao Cong en Huang Tao.
Lees verder