donderdag 5 december 2019

‘Veel draagvlak voor digitale huisartsenzorg’

'Veel draagvlak voor digitale huisartsenzorg'
Bijna vijftig procent van de Nederlanders staat positief tegenover digitale huisartsenzorg. Mensen zien digitalisering niet alleen als een waardevolle aanvulling op de huidige zorg, maar ook als een oplossing voor het groeiend tekort aan huisartsen, zo blijkt uit een peiling van Kantar, uitgevoerd in opdracht van zorgverzekeraar CZ.
Lees verder

Qlik-specialist Pure Solutions naar Element61
De Vlaamse business analytics adviseur Pure Solutions komt in handen van Element61. Het bedrijf is onder meer actief in de textiel-, transport- en bakkerijsector, maar werkt ook voor gerechtsdeurwaarders en advocaten.
Lees verder

ING: Goede start voor e-commerce in 2020
Het nieuwe decennium begint veelbelovend voor e-commerce. De omzet van webwinkels neemt in 2020 met procent toe, verwacht ING Economisch Bureau.
Lees verder

Amsterdam Drone Week: 'The way out is the way up'
Het in Enschede gevestigde dronecluster Space53 gaat samenwerken met KLM, Port of Rotterdam, Luchtverkeersleiding Nederland en Rijkswaterstaat in Dutch Drone Delta. De oprichting daarvan werd vanochtend aangekondigd in de RAI in Amsterdam tijdens Amsterdam Drone Week.
Lees verder

Klarna over op Amazon-cloud
Technologiebedrijf Klarna, waarmee webwinkels achteraf betalen kunnen aanbieden, kiest voor Amazon AWS als zijn primaire cloud voor de doorontwikkeling van zijn producten.
Lees verder

Crisis bij Expedia: CEO en CFO ontslagen
CEO Mark Okerstrom en CFO Alan Pickerill hebben reisbedrijf Expedia plotseling verlaten. Bestuursvoorzitter Barry Diller heeft de leiding tijdelijk op zich genomen en spreekt van een 'ongelukkige en moeilijke situatie'.
Lees verder

Internetomzet was in het derde kwartaal 17,5 procent hoger
In vergelijking met het derde kwartaal van 2018 namen de verkopen via internet in het derde kwartaal van 2019 sterker toe dan de winkelverkopen. De internetomzet was in het derde kwartaal 17,5 procent hoger, meldt CBS.
Lees verder

Nog steeds klachten over online discriminatie door geoblocking
Hoewel geoblocking al een jaar is verboden in de EU, krijgt het Europees Consumenten Centrum (ECC) in Utrecht nog steeds klachten van consumenten over deze vorm van online discriminatie. De regels zijn voor zowel ondernemers als consumenten nog altijd onduidelijk.
Lees verder

Verliezen Slack lopen flink op
Zakelijke chatapp Slack heeft nu 821 klanten die jaarlijks meer dan 100.000 dollar betalen. In het tweede kwartaal waren dat er nog 720. Vijftig klanten betalen meer dan 1 miljoen dollar.
Lees verder