vrijdag 27 december 2019

Transvavia en Travel Impact starten accelerator programma voor reisbranche

Transvavia en Travel Impact starten accelerator programma voor reisbranche
In april 2020 start het eerste Nederlandse accelerator programma volledig gericht op de reisbranche. Travel Impact Lab en Transavia initiƫren deze accelerator.
Lees verder

2019: moeizame IPO's en mega overnames
In een jaar dat de Dow Jones Industrial Average met 20 procent steeg en record op record werd gebroken, presteerden beursgenoteerde techbedrijven onder de maat. Vooral Uber, Lyft en Slack hebben het zwaar en het beursdebuut van kantoorverhuurder WeWork werd zelfs voortijdig afgeblazen.
Lees verder

Zaventem bouwt eigen 5G netwerk
Brussels Airport bouwt een eigen 5G-netwerk. Daartoe is de luchthaven een samenwerking aangegaan met Citymesh, een Brugs bedrijf dat sinds 2015 beschikt over een deel van het voor 5G benodigde radiospectrum.
Lees verder

Zalando verkoopt dochter Kickz
Zalando verkoop Kickz. Deze online retailer van sportkleding heeft het Duitse bedrijf niet langer nodig, omdat Zalando zelf een nagenoeg identiek aanbod heeft.
Lees verder

Belgische e-bike start-up Cowboy start crowdcube campagne
Cowboy, het Belgische bedrijf achter slimme e-bikes, is een crowdfundingactie gestart op Crowdcube. Met deze investeringsronde wil de producent van slimme en mooi vormgegeven e-bikes minstens nog een miljoen ophalen.
Lees verder

Dutch Filmworks in cassatie in zaak over gegevens illegale downloaders
Dutch Filmworks geeft zijn strijd tegen illegale downloaders niet op. De filmdistributeur gaat in cassatie tegen de uitspraak van het […]
Lees verder

Travis Kalanick definitief weg bij Uber
Voormalig CEO en oprichter van Uber Travis Kalanick stapt 31 december op als bestuurder van het bedrijf om zich te concentreren op zijn nieuwe activiteiten en filantropie.
Lees verder

Proef met navigatie om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden
Be-Mobile (Flitsmeister), TomTom en BrandMKRS (Livecrowd Mobility) starten een proef om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden. Bij dreigende files krijgen automobilisten via het navigatiesysteem tijdig een alternatieve route aangeboden. Het verkeer wordt dan beter gespreid over het totale wegennet waardoor er minder files ontstaan.
Lees verder

AP en RvA werken samen aan goedkeuring AVG-certificaten
De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Raad voor Accreditatie (RvA) gaan samen zorgen voor de goedkeuring van zogenoemde AVG-certificaten. Zij hebben daartoe een informatieprotocol ondertekend. Met een AVG-certificaat kan de verwerker van persoonsgegevens aantonen dat zijn product, proces of dienst aan de eisen uit de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) voldoet.
Lees verder