vrijdag 27 december 2019

Sprout: Redding WeWork onzeker; KPN mag XS4ALL opheffen

Redding WeWork onzeker; KPN mag XS4ALL opheffen
Ondernemersnieuws: redding van WeWork hangt aan zijden draadje, KPN mag XS4ALL schrappen en big tech-oplichter krijgt 5 jaar cel.
Lees verder

Challenger50: deze startup daagt DHL en PostNL uit
Red je Pakketje daagt de bezorgreuzen van ons land uit met same day delivery. Dit jaar staat het bedrijf van Sam Rohn (26), Tijs van Driel (25) en Kay Rohn (25) in de Challenger50.
Lees verder

Dit waren de 20 best presterende aandelen van de jaren '10
Bij de aandelen van welke bedrijven kreeg je de grootste return on investment als je er eind 2009 in totaal 100 dollar in had ge├»nvesteerd? De toverspreuk bleek: don't believe the hype.
Lees verder

Challenger50: mediamerk Rumag schuwt controverse niet
Online mediamerk Rumag komt keer op keer controversieel uit de hoek, en het levert ondernemer Thijs van der Heide (30) een succesvol businessmodel op. Dit jaar staat hij in de Challenger50.
Lees verder

Gedurfd: Elon Musk sluit jaar af met cannabisgrap
Ook al leverde zijn eerdere jointmomentje hem gedoe op met de Amerikaanse overheid, toch kon Tesla-ondernemer Elon Musk het niet laten om opnieuw met het thema te flirten. Musk sluit 2019 dan ook rebels af.
Lees verder

Challenger50: deze startup rekent af met arbeidsdiscriminatie
Afgewezen worden voor een baan vanwege je uiterlijk, leeftijd of geslacht? Dankzij een slim AI-algoritme rekent startup Seedlink af met deze vorm van discriminatie. Het bedrijf staat dit jaar in de Challenger50.
Lees verder

Challenger50: SkinVision redt levens met medische app
Erik de Heus van SkinVision bedacht een app waarmee je het risico op kanker kunt checken van verdachte plekken op je lichaam. Dit jaar staat hij in de Challenger50.
Lees verder

Hoe het streamen van liedjes de wereld veroverde
Streaming was een van de grootste digitale successen van het decennium. In plaats van het downloaden van liedjes gingen we ze massaal via Spotify of Apple Music beluisteren. Zo ziet het streaming-landschap er anno 2019 uit.
Lees verder