dinsdag 17 december 2019

Sprout: Oprichters verkopen DeGiro voor 250 miljoen; Omzet Picnic naar 117 miljoen euro

Oprichters verkopen DeGiro voor 250 miljoen; Omzet Picnic naar 117 miljoen euro
Ondernemersnieuws: Duitsers kopen DeGiro voor 250 miljoen euro, Picnic boekt ruime verdubbeling omzet en Tour de France krijgt 'Startup Nation' als nieuw team.
Lees verder

Waarom DeGiro voor 250 miljoen euro in Duitse handen komt
De oprichters van DeGiro verkopen hun handelsplatform voor 250 miljoen euro aan hun Duitse concurrent Flatex, een van de spelers die als buitenlandse partij het Nederlands provisieverbod kan omzeilen. 
Lees verder

Challenger50: zo lift NewBe mee op de streaming-explosie
Terwijl traditionele filmproducenten het zwaar hebben onder druk van streaminggiganten, omarmt het Nederlandse NewBe die streamingwereld juist. Ondertussen verovert het bedrijf van Jeroen Koopman en Tarik Traidia ook de Europese bioscoopwereld.
Lees verder

Zo werd hostingbedrijf Hipex een van Nederlands snelst groeiende bedrijven
E-commerce-hostingbedrijf Hipex wist sinds 2016 jaarlijks de omzet ruimschoots te verdubbelen. Hiermee sleepte de onderneming recentelijk een zilveren FD Gazelle in de wacht en werd uitgeroepen tot het zevende snelst groeiende bedrijf van Nederland. Managing partner Milan Bosman legt uit hoe Hipex dit voor elkaar kreeg.
Lees verder

Uber-oprichter dumpt aandelen met een rotgang; Jumbo koopt 17 Hema-panden
Ondernemersnieuws: Travis Kalanick verkocht binnen een maand voor 2,1 miljard aan Uber-aandelen, Jumbo koopt 17 Hema-winkels en de markt voor legaal online gokken gaat half jaar later open.
Lees verder

Zo check je de kredietwaardigheid van een klant (10 tips)
Als ondernemer wilt je zoveel mogelijk zekerheid dat klanten de rekening betalen voor jouw product of dienst. Honderd procent zekerheid krijg je nooit, maar het goed checken van een (potentiële) klant geeft een indicatie. legt Sprout-expert Patrick van Kemenade uit.
Lees verder

Hoe mensen op goede ideeën komen (infographic)
Hoe meer nieuwe ideeën je bedenkt, des te groter de kans dat je met een winnaar op de proppen komt, laat deze infographic van WeTransfer zien.
Lees verder

Challenger50: dit bedrijf wil het huren van een woning net zo makkelijk maken als het boeken van een vliegticket
Met OSRE bundelen Jurjen Thomas en Arjan van Meer vastgoedtransacties op een online platform, van het vinden en beheren van kandidaten tot het tekenen van het contract. 'Wij geloven dat de beleving van een vastgoedtransactie een glimlach op het gezicht van de vastgoedprofessional, huurders en kopers moet toveren.'
Lees verder