maandag 23 december 2019

Sprout: Airbnb lastiger aan te pakken door juridische uitspraak; Kwartet nieuwe directeuren voor Techleap

Airbnb lastiger aan te pakken door juridische uitspraak; Kwartet nieuwe directeuren voor Techleap
Ondernemersnieuws; Europees Hof ziet Airbnb niet als informatiedienst, Techleap begint 2020 met vier nieuwe directeuren en vijfjarige Russische miljonair dankzij YouTube. 
Lees verder

3 trends waar je als webwinkel in 2020 mee aan de slag moet
De platformeconomie blijft groeien en klantcontact wordt persoonlijker. Dat zijn een paar van de trends waar ondernemers met een webwinkel in 2020 mee te maken krijgen.
Lees verder

Deze ondernemers gingen in 2019 failliet
Van achterhaalde businessmodellen en weigerachtige investeerders tot vertrekkende aandeelhouders en brandende magazijnen; voor een aantal ondernemers was 2019 een jaar om snel te vergeten. Een greep uit de bedrijven die dit jaar de handdoek in de ring moesten gooien.
Lees verder

Dept komt in buitenlandse handen; Testbaan hyperloop komt in Groningen
Ondernemersnieuws; The Carlyle Group lost Waterland af als grootaandeelhouder Dept, Hardt Hyperloop gaat testfaciliteit in Groningen bouwen en Fastned speurt naar vrouwelijke commissaris. 
Lees verder

Challenger50: Parkos is de Booking van het parkeren bij vliegvelden
Nooit meer last-minute op zoek naar een parkeerplaats op het vliegveld, dat is het motto van ondernemers Peter Bosma (33) en Arne Bos (31). Met Parkos laten zij gebruikers van tevoren parkeerruimte boeken. Dit jaar staan ze in de Challenger50.
Lees verder

De 5 opmerkelijkste ondernemersnieuwtjes van 2019
Van bankovervallers op de e-step tot een handeltje in Auschwitz-kerstballen: het regende dit jaar merkwaardige ondernemersnieuwtjes. Sprout selecteert de vijf opmerkelijkste verhalen.
Lees verder

Challenger50: deze startup biedt het mekka aan B2B-cadeaus
Eén plek waar bedrijven al hun zakelijke geschenken kunnen inkopen, dat is Pimm Solutions. Ondernemers Leonie Schipperus-Benjamins en Rick van Nispen staan er dit jaar mee in de Challenger50.
Lees verder

Dit waren de 5 startuptrends van 2019
Geld, burn-rates, overnames, mislukte IPO's en bovenal deelsteps, heel veel deelsteps. Op BNR Nieuwsradio bespreekt Remy Gieling met Connor Clerx de belangrijkste startuptrends van het afgelopen jaar. 
Lees verder