maandag 23 december 2019

Samenwerking Helden en DPG Media

Samenwerking Helden en DPG Media
DPG Media en Helden van Barbara Barend gaan samenwerken. Beide partijen gaan voor adverteerders concepten bouwen, nieuwe content ontwikkelen en bestaande content delen.
Lees verder

KPN gaat gigabit snelheden op glasvezel aanbieden
KPN introduceert begin volgend jaar internetsnelheden van 1 Gigabit per seconde (1 Gbps) op zijn glasvezelnetwerk. Vanaf maart 2020 komt 1 Gbps stapsgewijs commercieel beschikbaar voor alle huishoudens met een glasvezelaansluiting van het netwerk van KPN.
Lees verder

Grotere stijging dataverbruik in eerste helft 2019
De hoeveelheid data die Nederlanders met hun mobiele telefoon verbruiken blijft maar stijgen. In de eerste helft van 2019 steeg het verbruik met 18 procent. Toename van dataverbruik is een trend die al langer zichtbaar is, maar deze stijging is groter dan voorheen. Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Telecommonitor over het eerste en tweede kwartaal van 2019.
Lees verder

Infographic: het opbreken van Big Tech
Het was de discussie van 2019: de toenemende macht van van grote techbedrijven als Apple en Amazon. Niet alleen in Europa, maar de laatste tijd ook in de Verenigde Staten klinkt steeds vaker de roep om de megabedrijven in stukken te slaan. De vijf giganten Amazon, Apple, Facebook, Google en Microsoft zetten vorig jaar samen omgerekend 715 miljard euro om, wel zes keer zoveel als tien jaar geleden en ongeveer evenveel als het nationaal inkomen van Nederland.
Lees verder

2019: het vertrek van Jony Ive bij Apple
In november stond hij niet meer op Apples personeelspagina. Topontwerper Jony Ive, verantwoordelijk voor de look & feel van nagenoeg alle Apple producten van de afgelopen 25 jaar, kondigde afgelopen zomer zijn vertrek aan.
Lees verder

Kabinet komt met updateverplichting voor smartphones en andere apparaten
Het kabinet voert vanaf 2021 een updateverplichting in voor smartphones en andere apparaten. Het kabinet volgt daarmee Europese regelgeving die op initiatief van Nederland tot stand is gekomen.
Lees verder

Grootste merken op YouTube uit media- en technologiesector
Van de vijfhonderd grootste bedrijven heeft vrijwel negentig procent ten minste één YouTube-kanaal. Dat blijkt uit onderzoek van digitaal mediabedrijf Divimove (RTL Group). De mediasector staat bovenaan de lijst met gemiddeld 4 miljoen abonnees, gevolgd door de technologie-industrie met 1,47 miljoen.
Lees verder

Betaalvereniging: afgelopen week ruim 1,6 miljard euro met iDEAL en creditkaarten betaald
Het aantal transacties in de Kerstperiode in fysieke winkels was veel minder dan in 2018. Waar vorig jaar het verschil met het voorgaande jaar gemiddeld ruim 7 procent was, is dat de afgelopen week slechts 1,25 procent. Dat meldt de Betaalvereniging.
Lees verder

2019: de websuper groeit, maar is nauwelijks een bedreiging
De forse groei van online boodschappen vormt geen bedreiging voor de fysieke supermarkt. De bevolking groeit en de supermarktbestedingen per inwoner stijgen, waardoor er in groeigemeentes zelfs ruimte is voor meer supermarkten. Dat bleek eerder dit jaar uit het supermarktrapport van vastgoedadviseur Colliers International.
Lees verder