maandag 2 december 2019

Retailers in de rij voor panden Hudson’s Bay

Retailers in de rij voor panden Hudson's Bay
Warenhuisketen Hudsons Bay heeft uitstel van betaling aangevraagd. En dat biedt kansen voor ondernemers, die de vijftien panden van Hudsons Bay nu kunnen overnemen. Ze staan in de rij, zegt directeur Hans van Tellingen van winkelcentrum-onderzoeker Strabo.
Lees verder

'Werkgevers kunnen duizenden euro's besparen'
Werkgevers kunnen duizenden euro's per werknemer besparen als ze de Beschikking Werkhervattingskas goed controleren. Dat blijkt uit onderzoek van risico- en verzekeringsadviseur Aon. 'Arbeidsongeschiktheid neemt toe, controle wordt dus belangrijker', zegt consultant Koen Kerstens van...
Lees verder

'Te weinig aandacht voor jongere die stopt met ondernemen'
Steeds meer jongeren ondernemen. Één probleem: ze stoppen ook veel vaker dan oudere ondernemers. Dus stijgt het aandeel jonge ondernemers lang niet zo hard. Vandaag is er een hoorzitting in de Tweede Kamer, gericht op alle kansen die jongeren hebben. Daarbinnen wordt volgens de Sociaal Economische...
Lees verder

Rutte: Grote ambities voor klimaattop Madrid, maar wél met buurlanden
Bij de Europese top over twee weken moet consensus worden bereikt over een klimaatneutraal Europa in 2050. Daarvoor moet de komende week de kiem worden gelegd, zegt premier Mark Rutte over de ambities van de klimaattop in Madrid, die vandaag begint.
Lees verder

Brussel wil dat alle EU-lidstaten energiekosten van bedrijven subsidiëren
Brussel wil dat alle EU-landen een subsidiepot aanleggen om bedrijven te compenseren voor hun door emissiehandel oplopende energierekening. Op de klimaattop die vandaag in Madrid begint, zal de invoering van een wereldwijd emissiehandelssysteem van broeikasgassen hoog op de agenda staan.
Lees verder

Sijbesma vertrekt bij DSM
Topman Feike Sijbesma verlaat DSM. Hij legt op 15 februari zijn taak als bestuursvoorzitter neer na bijna 13 jaar aan het roer te hebben gestaan van het chemieconcern.
Lees verder

Financiële eindejaarstips: doneer nu, investeer later!
Juist aan het einde van het jaar kunnen bedrijven veel geld besparen. Het kan zomaar aantrekkelijk zijn om investeringen uit te stellen tot volgend jaar, zegt Ashna Ganpat van adviesbureau EY.
Lees verder

'NS zet wifi-tracking uitsluitend in voor spreiding en veiligheid reizigers'
Een zitplaats vinden in de trein moet een stuk makkelijker worden. De NS wil wifi-tracking gaan gebruiken om de zitplaatszoeker te verbeteren en uit te breiden. Voor een definitief besluit is nog wel even de goedkeuring van de Autoriteit Persoonsgegevens nodig.
Lees verder

Eigenaren Hudson's Bay-panden bereiden juridische strijd voor
Hudson's Bay wil zijn winkels sluiten per 1 januari, maar of dat gaat lukken wordt steeds meer de vraag. Meerdere verhuurders van Hudson's Bay-winkels bereiden zich voor op een juridische strijd met het Canadese moederbedrijf van de warenhuisketen, om Hudson's Bay aan de huurgaranties te houden.
Lees verder

Gezondere leefstijl kan medicijnen overbodig maken
Al die pillen en zalfjes kunnen terug de kast in, want vaak hebben we medicijnen helemaal niet nodig. Dat zegt het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijlgeneeskunde. Voedings-en leefstijlinterventies maken geneesmiddelen vaak overbodig, al moet je gericht kijken welke interventie voor wie het...
Lees verder

Multinationals ontwijken minder belasting dan gedacht
Multinationals ontwijken aanzienlijk minder belasting dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit nieuw Amerikaans onderzoek waar het Financieele Dagblad over schrijft. Bovendien is de rol van Nederland volgens de onderzoekers beduidend kleiner dan gedacht.
Lees verder

Krimp in Nederlandse maakindustrie
Inkoopmanagers hebben hun activiteiten teruggeschroefd. Voor het eerst in zes jaar is er namelijk sprake van krimp in de Nederlandse maakindustrie, blijkt uit de inkoopmanagersindex van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers.
Lees verder