woensdag 18 december 2019

Parthenon is niet wat we al eeuwen denken

Parthenon is niet wat we al eeuwen denken
Het Parthenon, de beroemde tempel op de Akropolis, is helemaal niet het Parthenon. De Grieken gebruikten de naam voor een heel ander gebouw, stelt onderzoeker Janric van Rookhuijzen van de Universiteit Utrecht.
Lees verder

Kwaliteit ouderenzorg in gevaar
Als de overheid geen maatregelen neemt, hebben de ouderen van de toekomst over pakweg 20 jaar niet dezelfde sociale zekerheid, zorg en overheidsvoorzieningen als nu. Dat blijkt uit berekeningen van het Centraal Planbureau.
Lees verder

Bouwers en boeren samen ten strijde
Bouwers gaan morgenochtend de weg op tijdens de spits, om te protesteren tegen onder meer de stikstofregels. De nieuwe actiegroep Bouw in Verzet roept bouwvakkers op om aan een langzaamaan-actie mee te doen.
Lees verder

Bijleveld weer op het matje geroepen
Minister Bijleveld moet voor de derde keer naar de Tweede Kamer komen voor een debat over het Nederlandse bombardement in Irak. Nog vóór het kerstreces zal ze worden ondervraagd door SP-Kamerlid Sadet Karabulut.
Lees verder

Vertraging op snelwegen door protesten bouwers en boeren
Boeren en bouwers gaan in het hele land actie voeren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. De bouwers hebben zich verzameld op zeven plekken in het land voor langzaamaan-acties, waaronder Tilburg en Alkmaar. Het lijkt erop dat de A65/N65 plat gaat. Honderden boeren en bouwers gaan daar de weg...
Lees verder

Ruim 11 procent minder winkels in 10 jaar tijd
De afgelopen tien jaar zijn er tienduizend winkels uit ons land verdwenen, en daardoor zijn er nu ruim 11 procent minder fysieke winkels in ons land dan aan het begin van dit decennium. Dat blijkt uit cijfers die het CBS vandaag bekendmaakt.
Lees verder

Stem Van Haga en Omtzigt cruciaal voor lot Menno Snel
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën wacht alweer een motie van wantrouwen in de kinderopvangtoeslag-affaire. Nog maar twee weken geleden overleefde de staatssecretaris van Financiën een zwaar debat daarover.
Lees verder

Startups en scale-ups populair bij trainees
Starters op de arbeidsmarkt beginnen na hun studie het liefste aan een traineeship Steeds vaker is dat ook bij kleinere ondernemingen, zoals techbedrijven en startups. Grote bedrijven, zoals Unilever, KLM en Philips, zijn goed voor 22 banen in de top 100 populairste startersbanen.
Lees verder

'Showman Trump zegeviert uiteindelijk in dit Impeachmenttheater'
De Amerikaanse president Donald Trump noemt de afzettingsprocedure tegen hem een poging tot staatsgreep. Hij schrijft dat in een brief aan de Democratische voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi, meldt Amerika-correspondent David Hammelburg. Gisteren debatteerde de commissie...
Lees verder

Amsterdam wordt mogelijk eerste stad met sloopregeling
In een poging de lucht in de hoofdstad te zuiveren wil Amsterdam een sloopregeling invoeren voor oude diesels. De gemeenteraad debatteert vanavond over het plan. Als het plan erdoor komt is de gemeente Amsterdam de eerste die zo'n sloopregeling introduceert.
Lees verder

Staatssecretaris Menno Snel treedt af
Staatssecretaris Menno Snel (D66) heeft zojuist in de Tweede Kamer bekend gemaakt af te zullen treden naar aanleiding van wat de Kindertoeslagaffaire is gaan heten. Minister Wopke Hoekstra van Financiën neemt zijn taken voorlopig waar.
Lees verder

'Huidige EU-aanbestedingsregels kunnen China niet counteren'
De huidige Europese aanbestedingsregels zijn niet toereikend om het Chinese concurrentie-spel te counteren. Dat zegt CDA-Europarlementariër Esther de Lange tegen BNR. Als er bij een Nederlands bedrijf ook maar de geringste suggestie is van staatssteun, kan het gedwongen worden de boeken te openen....
Lees verder