woensdag 18 december 2019

Nieuwe regeling MOOI brengt klimaatdoelen dichterbij

Nieuwe regeling MOOI brengt klimaatdoelen dichterbij
 Windturbinepark

De nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) ondersteunt de grote stappen richting de klimaatdoelen.

Lees verder

Handelsmissie geavanceerde materialen en grafeen naar Manchester

Bent u een hightechbedrijf of onderzoeksinstituut op het gebied van geavanceerde materialen of grafeen? Wilt u producten en/of applicaties met composieten, grafeen en andere 2D-materialen ontwikkelen? En wilt u de toegang tot de wereldmarkt versnellen? Neem van 30 maart tot en met 1 april deel aan de handelsmissie naar Manchester.

De missie is een geweldige kans om meer kennis te verkrijgen over zowel de Britse als de internationale markt. En u ontmoet Original Equipment Manufacturers (OEM's), Tier 1-fabrikanten en partners in de toeleveringsketen.

Lees verder

Betonnen 'legoblokken' vormen eerste circulaire viaduct

Eind 2018 werd het eerste modulaire viaduct in gebruik genomen. 9 maanden later volgde demontage. Het viaduct ligt nu klaar voor hergebruik. Ook won het de Betonprijs 2019. Rijkswaterstaat-medewerker Rob Valk is als adviseur circulaire economie betrokken bij het bouwteam en vertelt over zijn ervaringen.

Lees verder

Informatieplicht zet ondernemers aan tot energie besparen

De informatieplicht energiebesparing, die sinds 1 juli 2019 geldt, heeft een impuls aan energiebesparing gegeven bij bedrijven en instellingen.

Lees verder

Informatiebijeenkomst Kennis & Innovatie en Handelsmissies Agrofood & Tuinbouw Zuid-Afrika

Heeft uw onderneming innovaties op gebied van klimaatslimme en duurzame landbouw? Heeft u ambities om in Zuid-Afrika aan de slag te gaan? Ga met ons in gesprek over verschillende activiteiten die in 2020 gepland staan.

Lees verder