dinsdag 17 december 2019

Nederland daalt fors op Gender Gap Index

Nederland daalt fors op Gender Gap Index
Nederland daalt 11 plaatsen en komt op nummer 38 van de Global Gender Gap Index van het World Economic Forum. De daling is vooral een gevolg van de grote progressie in andere landen. Ook is de politieke invloed van vrouwen in Nederland relatief laag.
Lees verder

Gedupeerden kindertoeslagaffaire nog voor kerst gecompenseerd
Een brief op de deurmat van staatssecretaris Menno Snel van Financiƫn en tienduizenden euros voor de kerst: vandaag krijgen honderden gedupeerde ouders in de kindertoeslagaffaire duidelijkheid. Snel zegt in de brief dat hij 'hoopt dat het genoeg is om de feestdagen met enige gemoedsrust door te...
Lees verder

'Opvolgers Taghi staan al klaar'
Ook de zus van crimineel Ridouan Taghi is aangehouden. Volgens Het Parool gebeurde dat bij een inval in een huis in Vianen. Taghi zelf is gisteren in Dubai opgepakt. Hij was de meestgezochte crimineel van Nederland en wordt verdacht van meerdere liquidaties.
Lees verder

Toeleveranciers dupe productiestop 737 MAX
Boeing stopt tijdelijk met de productie van de 737 MAX. Eerder dit jaar waren er twee crashes met het toestel, waarbij door een softwarefout de neus naar beneden werd geduwd. Er moet nog flink gesleuteld worden voordat de productie kan worden hervat.
Lees verder

'Shell ontwijkt veel minder belasting dan gedacht'
Shell blijkt veel minder belasting te ontwijken dan vaak wordt gedacht. De multinational heeft zelf naar buiten gebracht hoeveel belasting er wordt betaald. van de winst zit minder dan 5 procent in de zogenaamde belastingparadijzen, blijkt uit het Tax Contribution Report.
Lees verder

'Hema nog niet uit problemen met Jumbo-deal'
Jumbo neemt 17 winkels van Hema in Nederland en Belgiƫ over. Ook komt er een gezamenlijk winkelconcept op stations, gaan Jumbo supermarkten Hema-artikelen verkopen en wordt Hema co-sponsor van de wieler- en schaatsploegen van Team Jumbo-Visma.
Lees verder

Rechter verbiedt platleggen distributiecentra
De boerenactiegroep Farmers Defence Force mag morgen actievoeren, maar de boeren mogen geen distributiecentra voor supermarkten platleggen. Dat heeft de rechtbank in kort geding besloten.
Lees verder

'Media dwongen Shell tot transparantie'
Het bericht van Shell dat de multinational lang niet zo veel belasting ontwijkt als altijd wordt gedacht kwam niet als een verrassing voor Follow This. Dat zegt Mark van Baal , initiatiefnemer van de groep groene aandeelhouders.
Lees verder

Gendergelijkheid lijdt onder gebrek aan kwantitatieve doelstellingen
Voor veel Nederlandse beursgenoteerde bedrijven is gendergelijkheid nog altijd geen prioriteit, blijkt uit onderzoek van PwC. Slechts een vierde van de bedrijven noemt gendergelijkheid expliciet als doelstelling.
Lees verder

Eigenaar Jacobs Douwe Egberts onderzoekt beursgang voor koffiemerken
Jacobs Douwe Egberts (JDE) keert mogelijk terug naar de beurs. Eigenaar JAB voegt het koffiebedrijf samen met Peet's Coffee en onderzoekt een beursgang voor de merken. Het bedrijf zelf noemt geen specifieke beurs, maar volgens zakenkrant Financial Times wordt nadrukkelijk naar een beursgang in...
Lees verder

Taghi al sinds 2016 in Dubai
De politiechef in Dubai die topcrimineel Ridouan Taghi oppakte, kwam vandaag met meer informatie over de arrestatie en Taghi zelf.
Lees verder

No Deal-Brexit terug op tafel
Het Britse bedrijfsleven moet zich hoe dan ook gaan voorbereiden op een leven buiten de interne Europese markt. Dat zegt een woordvoerder van premier Boris Johnson.
Lees verder