dinsdag 3 december 2019

‘Mediahuis loopt zich niet warm voor The Telegraph’

'Mediahuis loopt zich niet warm voor The Telegraph'
Het Belgische mediaconcern Mediahuis, eigenaar van De Telegraaf en NRC, overweegt geen overname van de Britse Telegraph-kranten, zoals werd gesuggereerd in The Financial Times.
Lees verder

'Amazon is 7 procent duurder dan bol.com'
Een steekproef onder de 125 populairste producten laat zien dat Amazon voor Nederland gemiddeld 6,8 procent duurder is dan bol.com. Het Nederlandse platform is in 61 procent van de gevallen het goedkoopst.
Lees verder

Europa begint vooronderzoek datamonopolie Google
De Europese Commissie is een vooronderzoek begonnen naar een mogelijk datamonopolie van Google. Dat kan uitmonden in het allesoverkoepelende proces dat paal en perk stelt aan de onstopbare datahonger van technologiegiganten.
Lees verder

Consumentenbond: meeste kortingen Black Friday niet spectaculair
De kortingen die winkeliers gaven tijdens Black Friday waren nauwelijks hoger dan in de rest van het jaar. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De meeste kortingen waren rond de 20 procent.
Lees verder

Cryptodiefstal stijgt naar 4,4 miljard dollar
Het aantal cryptodiefstallen blijft maar stijgen. Alleen al dit jaar (tot eind september) noteerde onderzoeker CipherTrace een schade van 4,4 miljard dollar, 150 procent meer dan de 1,7 miljard van vorig jaar.
Lees verder

'Bol.com populairste marktplaats, Amazon de duurste'
Bol.com is veruit de populairste marktplaats voor de Nederlandse online shopper. Amazon maakt een slechte beurt, want wordt gezien als de duurste. Deelnemers aan een onderzoek omschrijven het ook als 'het minst bij mij passend'.
Lees verder

Cyber Monday: 9,4 miljard dollar
Het online koopjesfestijn Cyber Monday heeft in de VS meer opgebracht dan Black Friday: met 9,4 miljard dollar werd het record van 7,4 miljard dollar op Black Friday ruim gepasseerd, volgens cijfers van Adobe.
Lees verder

Kamer neemt motie aan tegen toename grote distributiecentra
De Tweede Kamer heeft met grote meerderheid een motie aangenomen om de toename van het aantal grote distributiecentra in Nederland aan banden te leggen. Men wil 'ongewenste verdozing van het Nederlandse landschap' tegengaan.
Lees verder

Grote steden afwijzend tegenover Airbnb-wet
De vier grote Nederlandse reageren afwijzend op de voorgestelde Airbnb-wet. Gisteren stuurde minister van Milieu en Wonen Stientje van Veldhoven het wetsvoorstel naar de Tweede kamer. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht pleiten voor een hardere aanpak.
Lees verder