dinsdag 3 december 2019

Krapte op de arbeidsmarkt: 'Zet vol in op mensen én op robots'

Krapte op de arbeidsmarkt: 'Zet vol in op mensen én op robots'
Acht op de tien werkgevers maken zich zorgen over de pensionering van ouderen. Ze zijn bang veel ervaren krachten te verliezen en zien dat als een grote bedreiging voor hun bedrijf, zo blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt.
Lees verder

Recreatiesector wil meer politieke aandacht voor toerisme
Recreatieondernemers eisen in Den Haag meer politieke aandacht voor toerisme. In de sector gaat jaarlijks twee keer zoveel geld om als in de landbouw en verdient daarom een regulier Tweede Kamer-overleg, vindt branchevereniging Recron.
Lees verder

Russen vergroten controle op internet
Rusland zet een nieuwe stap om meer controle te krijgen over het internet. Alle verkochte telefoons, computers en tv's moeten binnenkort gebruikmaken van software van Russische bodem.
Lees verder

Herstel verouderde spoorfundering gaat miljarden kosten
Zo'n 80 procent van de fundering onder het Nederlandse spoor voldoet niet aan de eisen die worden gesteld aan het drukke spoornetwerk dat in 2030 wordt verwacht. Het intensieve treinverkeer veroorzaakt steeds meer verzakkingen, zegt hoogleraar Railbouwkunde Rolf Dollevoet van de TU Delft in De...
Lees verder

'Fijnstoftaks effectief tegen uitstoot industrie'
Een fijnstoftaks draagt bij aan een aanzienlijke daling van vervuilende uitstoot door de industrie. En zo'n belasting is praktisch uitvoerbaar, blijkt uit onderzoek van het Centraal Planbureau. Daarin staat dat de schade door luchtvervuiling groter is dan de kosten voor de industrie om deze terug...
Lees verder

'Verplicht ook Airbnb, Booking en Expedia om zich te registreren'
De Airbnb-wet die minister Stientje van Veldhoven vandaag naar de Kamer stuurt gaat nog niet ver genoeg, vinden de verantwoordelijke wethouders van de vier grote steden. De wet regelt dat mensen die hun huis verhuren aan toeristen zich moeten registreren.
Lees verder

Picnic hoeft supermarkt-cao niet toe te passen
Picnic hoeft niet voor alle medewerkers de supermarkt-cao te hanteren. Dat is de uitkomst van een rechtszaak die vakbond FNV had aangespannen tegen de online supermarkt.
Lees verder

Tweede Kamer stemt over vrouwenquotum
In de Tweede Kamer valt vandaag de beslissing of er een bindend vrouwenquotum komt voor het bedrijfsleven.
Lees verder

Dijkhoff ziet alsnog af van wachtgeld
VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ziet verder af van wachtgeld. Hij zet zijn 'mening opzij' nu hij opnieuw in opspraak is gekomen door een ten onrechte ontvangen reiskostenvergoeding.
Lees verder

'Intentie Volksbank is om spaarrentes positief te houden'
De Volksbank duikt met de spaarrente voor spaarders met een tegoed tot 25.000 euro volgend jaar niet onder de 0,1 procent. Ook voor spaarders tot 100.000 euro komt er in 2020 geen negatieve spaarrente, zegt Maurice Oostendorp, topman van de Volksbank, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Ook geen vreugdevuur in Scheveningen
Scheveningen mag, net als Duindorp, deze jaarwisseling geen vreugdevuur organiseren. Dat is zojuist bekend geworden. Intussen maakt Duindorp zich op voor een vierde avond ongeregeldheden.
Lees verder

Trump pakt Fransen aan met extra importheffingen
President Trump gaat Franse importproducten zwaarder belasten. Er komen heffingen ter waarde van 2,4 miljard dollar, in reactie op de Franse digitaks. Dat is de belasting op digitale diensten, die volgens Trump Amerikaanse techbedrijven benadeelt.
Lees verder