maandag 16 december 2019

Kennis en Technologie Innovatiemissie India - Climate Smart Agriculture

Kennis en Technologie Innovatiemissie India - Climate Smart Agriculture

Bent u actief op het snijvlak tussen land- en tuinbouw, water & sleuteltechnologieën? Heeft u interesse om samen met Indiase partners aan innovatie (R&D) te werken? Ga dan mee met de kennis en technologie innovatiemissie van 6 tot 10 april 2020.

Centraal bij deze agri-food innovatiemissie staat een meerjarige, gelijkwaardige samenwerking op onderzoek en ontwikkeling voor zowel onderzoekers als bedrijven.

Doelen

Specifieke doelen van deze missie zijn:

Lees verder

Soepeler spoorwegverkeer in Botlek dankzij CEF-subsidie

Bouwconsortium SaVe bouwt in het Botlekgebied bij Rotterdam aan het Theemswegtracé. Het spoorverkeer hoeft daardoor niet meer over de Calandbrug, maar gaat via een spoorwegviaduct. Zo heeft dit verkeer geen last meer van openende bruggen. SaVe maakt voor dit project gebruik van de Europese subsidie CEF Transport, waarvoor RVO.nl de Nederlandse coördinatie verzorgt.

Lees verder

Extra inzet op gemeenten met hoog risico funderingsproblemen

RVO.nl gaat extra inzetten op gemeenten met een hoog risicoprofiel op funderingsproblematiek.

Lees verder

Cleantech scale-up innovatiemissie Boston

Heeft u een high tech innovatie op het gebied van cleantech? Wilt u zakendoen, samenwerken of contacten leggen met Noord-Amerikaanse bedrijven, ondernemers, onderzoekers of investeerders? Ga dan van 22 t/m 27 maart mee naar Boston!

Kansen Boston

Boston loopt in de VS voorop als het gaat om klimaatacties en vermindering van CO₂ emissies. De stad is benoemd tot de meest energie-efficiënte stad van de VS en won in 2018 de Bloomberg American Cities Climate Challenge.

Lees verder

Uitkomst SBIR-oproep: 11 ondernemers verkennen circulaire innovaties in Afrika en Libanon

11 ondernemers zijn geselecteerd om de haalbaarheid te onderzoeken van hun innovaties die bij kunnen dragen aan de circulaire economie in Ghana, Senegal, Ivoorkust, Marokko, Libanon en Nigeria.

Lees verder