zaterdag 7 december 2019

iPhone 11 verzamelt ongevraagd locatiedata

iPhone 11 verzamelt ongevraagd locatiedata
Beveiligingsonderzoeker Brian Krebs heeft ontdekt dat de iPhone 11 GPS locatie verzamelt en doorstuurt naar Apple, zelfs als gebruikers expliciet hebben aangegeven dat niet te willen en de optie hebben uitgeschakeld.
Lees verder

Samsung Galaxy Note 10 Plus review
Dit is de eerste keer dat Samsung komt met een plus model van de S Pen smartphone. Deze versie heeft een paar mooie extra's ten opzichte van de Galaxy Note 10. Wij hebben het toestel uitgebreid getest en delen onze bevindingen met je.
Lees verder

Onzekere Alexa gaat vragen terug stellen
Een onderzoek van Amazon kijkt naar hoe virtuele assistenten kunnen leren als de zekerheidswaarde afneemt door aanvullende informatie te vragen van de gebruiker. Navigerende assistenten sturen je zo niet meer de verkeerde kant op, maar vragen bij twijfel meer gegevens.
Lees verder

Disney+ werkt eindelijk ook onder Linux
Disney+ is al enkele maanden beschikbaar in Nederland en gebruikers kunnen naar hartelust films, series en documentaires streamen. Dit gold echter niet voor Linux-gebruikers. Die werden getrakteerd op een error 83-foutmelding...tot nu.
Lees verder

Europa kijkt of asteroïde op weg naar Aarde afgeketst kan worden
Europese ruimtevaartorganisatie ESA onderzoekt over een paar jaar de gevolgen van de inslag van een door de mens afgevuurd object op een asteroïde. NASA en ESA maken zo stappen in de richting van planeetdefensie.
Lees verder

iPhone zou straks helemáál geen poorten meer hebben
De iPhone heeft in 2021 helemaal geen poorten meer over, zegt een analist die goed op de hoogte is van ontwikkelingen bij de toeleveranciers van Apple.
Lees verder

Miljoenen Microsoft-gebruikers hergebruiken gehackte wachtwoorden
Tientallen miljoenen gebruikers van Microsoft-diensten hanteren een combinatie van inloggegevens die al eens is buitgemaakt in een hack bij een andere online dienst. Het bedrijf dwingt bij deze gebruikers een wachtwoordreset af.
Lees verder

Linux, Android, macOS en meer kwetsbaar voor VPN-kaping
IT-onderzoekers melden een kwetsbaarheid die aanvallers in staat stelt om VPN-verkeer te achterhalen en over te nemen. Exacte details houden ze nog even onder de pet totdat er een oplossing is geïmplementeerd.
Lees verder

Neatgear Nighthawk XR700 Pro Gaming router review
Online gamen speelt een steeds grotere rol in de game-wereld en daar hoort natuurlijk een router bij die dat allemaal met gemak aankan. Gaming-routers bestaan al een tijd en zetten groots in op high-end onderdelen. Netgear doet er met de Nighthawk XR700 een schepje bovenop en wij testen het apparaat.
Lees verder

De beste gratis tools om spionnen te frustreren
Er wordt heel wat digitaal gegrasduind door overheden, criminelen en zelfs vrienden of familie. Bescherm jezelf beter en kijk wat er allemaal met je pc gebeurt. In dit artikel vind je enkele gratis tools die je meer zicht geven.
Lees verder