donderdag 19 december 2019

ING traint medewerkers in werken vanuit ‘purpose’

ING traint medewerkers in werken vanuit 'purpose'
Is het mogelijk om in twee intensieve trainingsdagen te ontdekken wie je bent, wat jou als mens uniek maakt en wat je drijft om te doen wat je elke dag doet? Het lijkt hoog gegrepen, maar bij ING lukt het ze behoorlijk met het programma Purpose to Impact, dat sinds mei draait.
Lees verder

Solliciteren zonder de juiste papieren: waarom niet?
Uit ons jaarlijkse onderzoek naar de status van techniek in Nederland, de TechBarometer, blijkt dat voor 31 procent van de technische organisaties onbekwame sollicitanten de grootste ergernis zijn. Maar wanneer vind je iemand onbekwaam? Als je als HR-medewerker goed kijkt naar de sollicitaties die niet direct op de vacature aansluiten, kun je een goudmijn aanboren.
Lees verder

Beroepsziekte is vaak psychisch van aard
Psychische aandoeningen zijn de belangrijkste oorzaak van beroepsziekten in Nederland. Wat zijn de meest voorkomende psychische beroepsziekten en hoe herken je die?
Lees verder

Toekomst van de arbeidsmarkt laat nog even op zich wachten
Dit najaar zou de Commissie Regulering van werk zijn visie op de Nederlandse arbeidsmarkt geven. De toekomst van werk in Nederland blijft echter nog even ongewis. Wegens de complexiteit van de klus heeft de commissie meer tijd nodig.
Lees verder

Werknemer beconcurreert de baas: zeven ton boete [rechtspraak]
Een oud-werknemer die zijn mond hield over zijn nevenwerkzaamheden, heeft geen recht op een eerder toegezegde bonus. Sterker nog, hij moet zijn werkgever tonnen betalen.
Lees verder

Bestsellerauteur John Strelecky: 'Leef je purpose'
Amerikaan John Strelecky groeide van een tamelijk ongelukkige consultant uit tot bestsellerauteur over werkgeluk, zingeving en leiderschap. 'Behandel je medewerkers enorm goed, trek de beste mensen aan en betrek je medewerkers in het bedrijfsproces.'
Lees verder

Diversiteit als (loze) belofte
Dat ik in 2019, bijna 2020, een column schrijf over een van de meest gebruikte, maar direct ook de minst waargemaakte belofte, doet me wel een beetje pijn. Het is een belofte die iets zegt over de staat van Nederland op dit moment en die ook nog eens letterlijk héél Nederland aangaat: namelijk diversiteit op de werkvloer. Organisaties buitelen over elkaar heen om hun diversiteit op alle mogelijke manieren aan te tonen.
Lees verder

Drie factoren voor duurzame gedragsverandering
De maatschappelijke veranderingen vragen om verandering in gedrag: we werken langer door en de zorgkosten – mede door meer burn-outs – nemen toe. Het wordt daarom steeds belangrijker om als organisatie in te zetten op anders en gelukkiger leven en werken. Dit vraagt om een duurzame gedragsverandering. Maar hoe realiseer je die?
Lees verder

Het Beste van PW. 2019
De redactie van PW. selecteerde voor jou de beste interviews en achtergrondartikelen uit PW. magazine van 2019.
Lees verder

Pascale Peters: medewerkers goed begeleiden? Overzie het hele terrein
Lees verder

Zieke medewerker? Zes aandachtspunten
Lees verder

Don'ts voor managers (deel 5): Vind niets normaal
Lees verder