maandag 9 december 2019

Grootschalige glasvezelaanleg KPN in Amsterdam

Grootschalige glasvezelaanleg KPN in Amsterdam
In Amsterdam krijgen 320.000 huishoudens de komende jaren een aansluiting op het glasvezelnetwerk van KPN. Wethouder Digitale Stad Touria Meliani van de gemeente Amsterdam en Willem Offerhaus, directeur Executive Relations & Strategic projects van KPN maakten de plannen bekend in het Eye Filmmuseum op de Promenadekade in Amsterdam-Noord.
Lees verder

30 miljoen dollar voor taalplatform Duolingo
Duolingo, de app waarmee je een vreemde taal kunt leren, heeft 30 miljoen dollar opgehaald in een investeringsronde geleid door CapitalG, onderdeel van Alphabet.
Lees verder

Infographic: kunstmatige intelligentie in retail
Komende donderdag organiseert Emerce Update AI. Een dag lang krijg je inzicht in de toegevoegde waarde, kansen en risico's van AI. Want AI is alomtegenwoordig en dringt langzaam de retail binnen. Vorig jaar maakte 28 procent van de retailers er al gebruik van en dat was al een stijging van 600 procent ten opzichte van 2016. Toepassingen: vooral chatbots en virtuele assistenten. In 2023 zal bijna 95 procent van de leveranciers AI al inzetten voor de supply chain.
Lees verder

Barend Raaff (Harver): 'We worden een router voor werk'
De tweede plek van de Emerce Top 10 European Startups is dit jaar voor Harver. Deze snelgroeiende Nederlandse start-up maakt sollicitatieprocedures plezieriger, haalt vooroordelen uit het selectieproces en matcht op basis van data. Om binnenkort sollicitanten ook alternatieven te bieden wanneer zij worden afgewezen.
Lees verder

ING gaat digibeten helpen, maar sluit servicepunten
De zogenoemde Digicoaches van ING gaan vanaf vandaag het land in met een rondreizende pop-up store waar mensen terechtkunnen met al hun digitale vragen.
Lees verder

'Black Friday duurde een week, bol.com de grootste'
Black Friday 2019 was het strijdtoneel om marktaandeel bij webwinkels en elektronicafabrikanten. Amazon is ook dit jaar een top drie-speler, waarbij bol.com met het nodige marketinggeweld tijdelijk de nummer één-positie overnam in Tweakers' Pricewatch.
Lees verder

Google stopt ondersteuning oerversie Google Glass
Google stopt in februari officieel de ondersteuning voor de zogeheten Explorer Edition van Google Glass, die reeds in 2012 werd gelanceerd en aanvankelijk 1500 dollar per stuk kostte.
Lees verder

Gegevens van 10.000 klanten op straat door partner bol.com
De gegevens van vermoedelijk 10.000 Belgische en Nederlandse klanten die een paar jaar geleden bij onder meer bol.com speelgoed kochten, liggen op staat. Dat blijkt uit onderzoek van VRT NWS.
Lees verder

Prosus verhoogt bod op Just Eat
Het beursgenoteerde Prosus verhoogt zijn bod op de Britse maaltijdbezorger Just Eat luttele dagen voor de deadline komende woensdag. Dan moeten aandeelhouders kiezen tussen het bod van het Nederlandse Takeaway of dat van Prosus.
Lees verder