woensdag 4 december 2019

Googles Sundar Pichai nu ook ‘eindbaas’ bij moeder Alphabet

Googles Sundar Pichai nu ook 'eindbaas' bij moeder Alphabet
Sundar Pichai, directeur van Google, gaat ook leiding geven aan het moederbedrijf Alphabet. De beide Google oprichters Larry Page en Sergey Brin trekken zich terug. Larry Page was de uitvoerend directeur van Alphabet en Sergey Brin de bestuursvoorzitter.
Lees verder

Omzet Salesforce stijgt door acquisities
CRM-reus Salesforce rapporteerde dinsdag beter dan verwachte kwartaalcijfers. Wel werd voor het eerst een verlies van 109 miljoen dollar gemeld, tegenover een winst van 105 miljoen een jaar geleden.
Lees verder

Juwelen uit Afrikaanse afval-telefoons
Het hoogwaardige juwelenmerk VIERI lanceert zijn nieuwe Essential Collection. Voor deze collectie is gebruik gemaakt van 'urban mined' goud dat beschikbaar is gekomen via de recycling van mobieltjes.
Lees verder

Groei aantal drones maakt Europese regels voor luchtruim nodig
Het snel toenemende aantal complexe vluchten met drones maakt verdergaande Europese regelgeving ten behoeve van de zogeheten U-Space hard nodig. U-Space is een systeem dat alle drones in het luchtruim verbindt. Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) presenteert deze week de uitgangspunten van de regelgeving op Amsterdam Drone Week, een meerdaags congres dat vandaag in de Amsterdamse RAI begint.
Lees verder

Bol.com: QR-codes werken boven verwachting
QR-codes lijken definitief te zijn doorgedrongen als bruggetje tussen de fysieke en digitale wereld. bol.com zette de printtechniek in om de koppeling te maken tussen zijn papieren speelgoedboek en de digitale verlanglijstjes in zijn mobiele app.
Lees verder

'Risico's bij gebruik Apple Pay via horloge'
Gebruikers van Apple Pay op hun Apple Watch lopen het risico om veel geld kwijt te raken als een dief de smartwatch te pakken krijgt. Hiervoor waarschuwt de Consumentenbond, die adviseert om de standaardinstelling 'ontgrendel via iPhone' uit te zetten.
Lees verder

Mediahuis Advertising optimaliseert programmatic met Xandr
Mediahuis Advertising gaat in zee met Xandr, het advertentie en analytics bedrijf van telecomreus AT&T en de opvolger van het bekende platform AppNexus. Doel is om de verkoop van programmatic campagnes verder te optimaliseren.
Lees verder

Emerce Update: 'AI? De kunst is het vinden van impact'
"De kunst bij het opstellen van een AI-strategie en het vinden van goede use-cases is om niet te extrapoleren, maar uit te zoomen naar impact op de markt voor de lange termijn", aldus director AI van Deloitte Naser Bakhshi. Hij spreekt samen met collega Stefan van Duin op Emerce' Update over kunstmatige intelligentie.
Lees verder

VS overwegen invoertarieven als reactie op techbelastingen Frankrijk
De VS overwegen om invoertarieven in te voeren voor Franse producten ter waarde van 2,4 miljard dollar als vergelding voor de Franse techbelastingen. Frankrijk ging in juli akkoord met een belasting op de omzet van grote Amerikaanse techbedrijven.
Lees verder