dinsdag 17 december 2019

'Gemengde gevoelens over zorg-cao'

'Gemengde gevoelens over zorg-cao'
Er is 210 miljoen euro extra nodig om het cao-akkoord van ziekenhuispersoneel te kunnen betalen. In de nieuwe cao gaat het personeel er in twee jaar tijd acht procent op vooruit, maar nu blijkt dat er nog wel geld nodig is om dat ook te realiseren.
Lees verder

Alle pinautomaten 's nachts dicht
Banken en Geldmaat stellen met onmiddellijke ingang tijdelijk hun geldautomaten s nachts buiten werking als antwoord op het toenemende aantal plofkraken. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Banken.
Lees verder

Meer zaken voor sporttuchtrechtcollege
Er wordt een recordaantal zaken behandeld bij het sporttuchtrechtcollege ISR. Dat schrijft de Telegraaf. Normaal gesproken behandelt het instituut gemiddeld vijf zaken per jaar, maar dat zijn er tot nu toe al 52. In een jaar tijd is het aantal dus vertienvoudigd.
Lees verder

Varkensboeren boeren best goed
Al weken staan de Nederlandse boeren op de barricaden om aandacht te vragen voor hun positie. Hun verdienmodel zou mede door de stikstofcrisis zwaar onder druk staan. Maar uit cijfers van het CBS en de Wageningen Universiteit blijkt dat de boeren er de laatste jaren gemiddeld 4 procent op vooruit...
Lees verder

OM: Ridouan Taghi aangehouden
De meestgezochte crimineel van Nederland, Ridouan Taghi, is opgepakt. Dat meldt het OM. Taghi werd aangehouden in Dubai door de politie daar. Dat gebeurde in nauwe samenwerking met de Nederlandse politie en het Openbaar Ministerie, meldt het OM.
Lees verder

Verplichte advocaat voor tramschutter
De verdachte van de tramaanslag Gökmen T. mag zichzelf niet verdedigen tijdens zijn strafproces, en dus zit zijn advocaat André Seebregts, met een groot dilemma.
Lees verder

Jetten: klimaattoppen moeten blijven
Andere continenten moeten een voorbeeld nemen aan Nederland en Europa. Dat zegt D66-leider Rob Jetten na het mislukken van de klimaattop van Madrid.
Lees verder

30 miljoen voor regionale aanpak lerarentekort
Het kabinet komt met noodmaatregelen om het lerarentekort aan te pakken, vooral in de grote steden.
Lees verder

Sigrid Kaag Fluisteraar van het Jaar 2019
Minister Sigrid Kaag (D66) is gekozen tot Fluisteraar van het Jaar. Maandagavond 16 december reikte BNR Nieuwsradio deze publieksprijs voor het eerst uit tijdens de Nacht van de Macht in Perscentrum Nieuwspoort. De minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking wordt gezien als...
Lees verder

'Nieuw toeslagenstelsel schiet tekort'
Nog voordat het door de Eerste Kamer is, hebben experts het nieuwe belastingplan omtrent toeslagen al afgeschoten. Experts vinden veranderingen niet ver genoeg gaan.
Lees verder

40 procent meer woningen door modulair bouwen
Door zoveel mogelijk over te stappen op modulaire bouw kunnen 40 procent meer woningen gebouwd worden, schrijft ABN Amro vandaag in een rapport. Nu worden er nog zo'n 58.000 woningen per jaar gebouwd, maar dat is niet toereikend om het woningtekort te lijf te gaan. Met modulair bouwen kunnen er...
Lees verder

Eerste orgaantransport met drone is een feit
Amerikaanse onderzoekers zijn erin geslaagd om 's werelds eerste orgaantransport per drone uit te voeren. De nier is vervolgens ook succesvol getransplanteerd. De tijd dat een orgaan reist is cruciaal, want hoe langer het orgaan uit een menselijk lichaam is, hoe groter de kans dat de ingreep...
Lees verder