vrijdag 27 december 2019

Freedom Internet: volgend jaar 25.000 klanten

Freedom Internet: volgend jaar 25.000 klanten
Freedom Internet, de opvolger van XS4ALL, wil eind 2020 25.000 aangesloten klanten hebben. Dat zegt directeur Anco Scholte ter Horst in het programma BNR In Bedrijf. De internetprovider haalde via crowdfunding vorige maand in drie dagen 2,5 miljoen euro op, nadat KPN bekend had gemaakt te willen...
Lees verder

Zo krijgen we 200k huizen van het gas af
Om de klimaatdoelstellingen te halen moeten in tien jaar tijd een slordige 200-duizend woningen van het aardgas af, maar in het huidige tempo wordt die doelstelling bij lange na niet verwezenlijkt. Bij 26.000 woningen is de gasaansluiting inmiddels verwijderd. Zoals bij Gerdien Smits in Diemen....
Lees verder

Oprichter Uber stapt op
Travis Kalanick, oprichter Uber, verlaat per 31 december het bedrijf. Hij zou zich meer gaan richten op nieuwe bedrijven en op liefdadigheid. De afgelopen maanden verkocht hij voor ruim 2 miljard aan aandelen in Uber.
Lees verder

Staatsschuld op niveau voor de crisis
Voor het eerst sinds de economische crisis is de staatsschuld ónder de 50 procent van het bruto binnenlands product gedoken. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Toch bedraagt de schuld nog altijd 395 miljard euro.
Lees verder

Steeds meer supermarkten open tijdens kerst
Waar er in 2013 op eerste kerstdag zo'n 200 supermarkten open waren, is dat aantal inmiddels gestegen naar ongeveer 1200. Dat meldt RTL Nieuws.
Lees verder

'De Japanner sterft uit'
Het geboortecijfer van Japan heeft een historisch dieptepunt bereikt. Dit jaar zijn er slechts 846-duizend kinderen geboren, en dat zijn er 72-duizend minder dan vorig jaar. En de vergrijzing slaat ook flink toe.
Lees verder

Verhoging bijtelling funest voor elektrische auto
De zakelijke markt voor nieuwe elektrische auto's zal na volgend jaar instorten. Dat stelt onderzoeksbureau FIER Automotive op BNR. Oorzaak is de verdere verhoging van de bijtelling op elektrische auto's de komende jaren. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is op de hoogte van de...
Lees verder

CDA bezorgd over deurbellen met camera's
Databedrijven die stiekem meekijken, hackers die toegang krijgen tot je huis en achteloze voorbijgangers die zonder dat ze het weten worden gefilmd. Het CDA wil opheldering van de minister van Justitie en Veiligheid over het grootschalige gebruik van deurbellen met camera's. Deze systemen worden...
Lees verder

Aantal verkeersmeldingen gestegen
In vergelijking met 2018 zijn dit jaar alle verkeersmeldingen gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Flitsmeister. Werkzaamheden, stilstaande voertuigen of meldingen van slecht wegdek - het nam allemaal toe opzichte van 2018. Volgens Flitsmeister zijn dit jaar werkelijk alle spitsrecords verbroken.
Lees verder

De Grote Vraag | De winkelstraat of de webwinkel?
De komende weken behandelen we op dit tijdstip grote vragen. Wat speelt er op het bedrijfsvlak, is er een knelpunt en kom je daar niet uit? We bespreken het elke ochtend in De Grote Vraag met ondernemers, politici of wetenschappers.
Lees verder

Vorig jaar helft woningbranden door vuurwerk
Bijna de helft van alle woningbranden tijdens oud en nieuw kwam vorig jaar door vuurwerk. Dat blijkt uit gegevens die BNR heeft opgevraagd bij Achmea.
Lees verder

Vaste lasten stijgen in 2020
Het hangt er sterk vanaf wat jouw persoonlijke situatie is in 2020, maar het kan haast niet anders dan dat je vaste lasten gaan stijgen, ondanks een daling van de energierekening vanwege energie-belastingvoordelen. In veel gevallen zelfs met meer dan 100 per jaar.
Lees verder