dinsdag 24 december 2019

Frankrijk slaat Google weer met boetes om de oren

Frankrijk slaat Google weer met boetes om de oren
Google heeft in Frankrijk een boete van 150 miljoen euro gekregen omdat het bedrijf zijn machtige positie op de advertentiemarkt zou hebben misbruikt.
Lees verder

Staatssecretaris Keijzer stelt toetsingsdrempels overnames in telecomsector voor
Het kabinet wil dat aanbieders van telefonie en internet met meer dan 100.000 Nederlandse gebruikers onder de voorgenomen Wet ongewenste zeggenschap telecommunicatie (WOZT) gaan vallen.
Lees verder

Share Now vertrekt uit Noord Amerika, Londen en Brussel
Share Now, het bedrijf dat vooral bekend was onder de merknaam car2go, trekt zich terug uit Noord Amerika en stopt in Londen, Brussel en Florence.
Lees verder

Alles of niets voor cloud Google
Google heeft vorig jaar heel even overwogen om de stoppen met zijn clouddiensten, zo weet website The Information. Alphabet CEO Larry Page vond het onacceptabel dat Google als cloudaanbieder ver achterbleef op concurrenten zoals Amazon en Microsoft.
Lees verder

150 miljoen euro voor maaltijdbezorger Glovo
Maaltijdbezorger Glovo uit Barcelona heeft 150 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde geleid door Mubadala en met medewerking van Lakestar, Drake Enterprises en Idinvest. Op papier is het bedrijf nu zo'n 1 miljard dollar waard.
Lees verder

OR XS4ALL niet ontvankelijk verklaard in zaak tegen KPN
De ondernemingskamer heeft de or van XS4ALL niet ontvankelijk verklaard in zijn conflict met moeder KPN. KPN hoeft zijn plannen om het merk op te heffen niet in te trekken en er komt evenmin een enquĂȘteonderzoek.
Lees verder

LOEWE gered door SkyTec, gaat ook smartphones maken
De bekende tv fabrikant LOEWE komt in handen van investeerder SkyTec, die eerder ook al bemoeide met merken als Blaupunkt en SHARP.
Lees verder

'Digitalisering bedreigt de universiteit'
De rectores magnifici van de Nederlandse universiteiten maken zich zorgen over de afhankelijkheid van Amerikaanse techbedrijven, zo blijkt uit een opiniestuk in de Volkskrant.
Lees verder

Markt voort virtuele aanbieders krimpt
Het aantal Nederlandse mobiele klanten bij virtuele operators daalde tot onder de 8 miljoen in het derde kwartaal van 2019, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Dat komt vooral door het verdwijnen van Telfort.
Lees verder