vrijdag 20 december 2019

'Faillissementen ziekenhuizen vol risico voor patiënten'

'Faillissementen ziekenhuizen vol risico voor patiënten'
De veiligheid van patiënten is in gevaar geweest bij het 'chaotische en ongecontroleerde faillissement van MC Slotervaart en MC IJsselmeerziekenhuizen. Dat concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) in een rapport dat donderdag is verschenen.
Lees verder

Jules Deelder overleden
Dichter en schrijver Jules Deelder is na een kort ziekbed op 75-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn uitgever De Bezige Bij namens de familie bevestigd. De Rotterdamse dichter overleed vandaag na een zeer kort ziekbed. Deelder was een opvallende verschijning. Hij stond bekend als de...
Lees verder

Waarschuwen voor criminele ondernemers wordt eenvoudiger
Burgemeesters mogen elkaar voortaan waarschuwen voor criminele ondernemers. Zij schenden dan niet hun geheimhoudingsplicht of de privacywetgeving. Hiervoor wordt een wijziging gemaakt in de wet Bibob.
Lees verder

'Nauwelijks schade supermarkten door acties boeren'
De supermarkten hebben, dankzij het kort geding tegen de Farmers Defence Force, nauwelijks schade geleden door de boerenprotesten van gisteren. Dat zegt Marc Jansen, directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, in BNR Zakendoen.
Lees verder

Grapperhaus ziet geen rechtsongelijkheid bij aanpak demonstraties
Er is volgens minister Ferd Grapperhaus geen sprake van rechtsongelijkheid in de manier waarop de politie omgaat met de grote demonstraties van de afgelopen tijd. Dat klimaatactivisten in Amsterdam en Schiphol en groupe werden gearresteerd terwijl boeren gisteren konden barbecueën op de A1,...
Lees verder

Taghi volgens de regels overgebracht
Ridouan Taghi is niet ontvoerd uit Dubai om hem zo snel mogelijk in Nederland te krijgen. Volgens minister Grapperhaus van Justitie is alles volgens de regels van de rechtsstaat gegaan.
Lees verder

Sisverbod in strijd met nationale wetgeving
Het sisverbod van Rotterdam is niet rechtsgeldig. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag bepaald. Het strafbaar stellen van straatintimidatie, sissen en naroepen is volgens het Hof in strijd met de vrijheid van meningsuiting.
Lees verder

'Kabinet oorverdovend stil over Noordzeeakkoord'
Op termijn zou de Nederlandse viscapaciteit met 10 tot 20 procent omlaag, zegt D66-Kamerlid Tjeerd de Groot in BNR's Big Five. Dat betekent dat tot veertig Nederlandse visbedrijven de deuren moeten sluiten, óf op zoek gaan naar alternatieven. Als Den Haag daar geen goede afspraken over kan maken,...
Lees verder

Poetin: president voor het leven?
Een lange zit was het, de jaarlijkse persconferentie van de Russische president Poetin. En ook nog eens niet erg boeiend, zegt correspondent Joost Bosman.
Lees verder

EBI: 'Hotel from Hell'
Ridouan Taghi verblijft sinds vandaag in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught. Hier zitten ook gevangenen als Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh, en Willem Holleeder. Hoe het leven daar eruit ziet, vertelt strafrechtadvocaat Vito Shukrula.
Lees verder

Sectoren Bouw en Transport vrezen miljardenstrop
Ondanks de maatregelen van het kabinet om de bouw weer op gang te krijgen, stapelen de problemen zich verder op. Bouw en transportbedrijven verwachten volgend jaar 16 miljard aan omzet mis te lopen door de PFAS en stikstofcrisis. Dat blijkt uit een enquête die ABN Amro heeft uitgevoerd onder 445...
Lees verder

'Pensioendagen sparen met verlof is niet zonder risico'
Werknemers die twee jaar verlof hebben gespaard om zo eerder met pensioen te kunnen gaan, lopen een risico dat die vakantiedagen niet worden uitbetaald. Dat stelt de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) in een advies op het wetsontwerp dat dit verlofsparen regelt.
Lees verder