maandag 16 december 2019

Experts willen nationaal informatiepunt quantumtechnologie

Experts willen nationaal informatiepunt quantumtechnologie
ECP | Platform voor de InformatieSamenleving en TNO hebben het platform Quantumtechnologie voor overheid, bedrijfsleven, onderzoek- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke partijen opgericht. Zij willen dat de overheid een nationaal informatiepunt quantumtechnologie opricht.
Lees verder

Infographic: gezichtsherkenning
De Tweede Kamer heeft onlangs een motie aangenomen die het kabinet verzoekt duidelijkere regelgeving te maken rondom gezichtsherkenningssoftware. Ook moet het kabinet een inventarisatie maken van de huidige toepassingen. De technologie kan een bijdrage leveren aan de opsporing van strafbare feiten, maar ook leiden tot fouten en ongewenste maatschappelijke effecten. In deze infographic een overzicht van toepassingen in verschillende sectoren.
Lees verder

Smartphones: innoveren in een krimpende markt
Smartphonefabrikanten buitelen over elkaar heen met de nieuwste modellen smartphones, maar de markt krimpt. Consumenten wachten langer met vervanging en zien te weinig innovatie. Terwijl hun schermtijd blijft groeien. Wat moet de markt gaan redden?
Lees verder

Omzet Nederlandse breedbandmarkt groeit bijna 5 procent in 2019
De Nederlandse breedbandmarkt ligt op koers om dit jaar een omzetgroei van bijna 5 procent te gaan realiseren, zo blijkt uit onderzoek van Telecompaper. Mede dankzij alsmaar aanhoudende prijsstijgingen, waartegen eindgebruikers maar weinig actie ondernemen.
Lees verder

Amsterdamse kennisinstellingen steken 1 miljard in AI
Amsterdamse kennisinstellingen hebben de handen ineen geslagen en investeren in de komende tien jaar 1 miljard euro in de ontwikkeling van verantwoorde AI-technologieƫn, door het opzetten van onderzoeksprogramma's, het aantrekken van topwetenschappers en het opleiden van studenten met state-of-the-art kennis van AI.
Lees verder

Gedupeerden eisen lichaam van oprichter cryptobeurs QuadrigaCX
Gedupeerden van de cryptobeurs QuadrigaCX willen dat de Canadese autoriteiten het lichaam van oprichter Gerald Cotten opgraven. Die kwam vorig jaar onder verdachte omstandigheden te overlijden.
Lees verder

2019: De muiterij van XS4ALL
Het conflict tussen KPN en XS4ALL over de toekomstige strategie is zo hoog opgelopen dat de Ondernemingskamer in Amsterdam knopen moet doorhakken. Die zal mogelijk nog voor de kerst besluiten of de beslissing om de provider op te laten gaan in KPN nietig moet worden verklaard.
Lees verder

Online broker DEGIRO overgenomen door flatex
Online broker DEGIRO komt voor 250 miljoen euro in handen van het Duitse flatex. Samen hebben deze bedrijven de ambitie om de 'Europese leider voor zelfstandig beleggen' te worden.
Lees verder

Level Level wordt WordPress VIP partner
Level Level uit Rotterdam, een fullservice WordPress-bureau, is toegetreden tot het WordPress VIP partnerprogramma. Daarmee is het een van de enige in de Benelux als zodanig gekwalificeerde voor de enterprisemarkt.
Lees verder