dinsdag 3 december 2019

Etos gaat in zee met Bol.com

Etos gaat in zee met Bol.com
Drogisterijketen Etos gaat volgend jaar in zee met Bol.com, voor de online distributie. Dat zegt Saskia Egas Reparaz, CEO van Etos, in BNR Zakendoen. Beide concerns zijn onderdeel van Ahold Delhaize, dus dat maakt het een stuk eenvoudiger om de 'digitale nieuwe winkelstraat' gezamenlijk te...
Lees verder

OM: Rusland werkte bewust uitlevering MH17-verdachte tegen
Rusland heeft bewust niet meegewerkt aan de uitlevering van MH17-verdachte Vladimir Tsemach. Rusland zou daarmee tegen het Europese uitleveringsverdrag zijn ingegaan.
Lees verder

Klimaattop in Madrid van start na ultrakorte voorbereiding
In Madrid is de Klimaattop begonnen. Pas minder dan een maand geleden werd bekend dat de top in Spanje zou worden gehouden, nadat eerder Brazilië en Chili hun handen ervanaf hadden getrokken. Het werd een flink logistiek gepuzzel.
Lees verder

Verlaging maximumsnelheid in maart
De verlaging van de maximumsnelheid op wegen waar nu harder dan 100 kilometer per uur gereden mag worden, zal op zijn vroegst in maart ingaan. De nieuwe borden worden waarschijnlijk tussen 12 en 16 maart geplaatst. Daarna is de snelheidsverlaging een feit.
Lees verder

Verbouwing Circuit Zandvoort op schema
Circuit Zandvoort ligt nog steeds op schema met de verbouwing van de racebaan voor de komst van de Formule 1. Een maand nadat de eerste werkzaamheden begonnen, kreeg de pers vandaag de kans om met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt op het circuit.
Lees verder

Vervolging Snel niet aan de orde
De Tweede Kamer heeft 'geen enkele intentie' om staatssecretaris Snel strafrechtelijk te laten vervolgen. Dat zei VVD-Kamerlid Anne Mulder tijdens een spoedzitting.
Lees verder

ABN Amro sluit honderden geldautomaten vanwege plofkraken
ABN AMRO heeft per direct ongeveer 470 geldautomaten tijdelijk gesloten. De noodmaatregel is nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. Het geld is uit de machines gehaald. Later meer.
Lees verder

Pakketbezorgers klaar voor hausse aan online bestellingen
Pakketbezorgers hebben zich dit jaar goed voorbereid op de drukke feestmaand. Ze stellen alles in het werk om de consumenten hun cadeautjes op tijd te bezorgen. Spreiding is het devies, want het gaat om twee keer zoveel pakketten als normaal.
Lees verder

Rutte hoopt in Londen NAVO-brandjes te blussen
Een feestje waar de verjaardagstaart al verlept is voordat de gasten gearriveerd zijn: dat is de NAVO-bijeenkomst in Londen van vandaag en morgen. De militaire alliantie viert haar 70ste verjaardag. Donald Trump is er, maar de Amerikaanse president is niet de enige die de boel op stelten zou kunnen...
Lees verder

Optimisme onder zzp'ers groeit
Een ruime meerderheid van de zelfstandigen is positief over de eigen financiële situatie. Vier jaar geleden was dat nog 43 procent. En zzp'ers leggen tegenwoordig meer geld opzij voor hun pensioen.
Lees verder

'Flinke investeringen nodig om voorsprong elektrisch rijden te behouden'
Nederland dreigt zijn positie als wereldwijde voorloper op het gebied van elektrisch rijden te verspelen. Om niet achterop te raken op andere landen, moet er snel flink geïnvesteerd moeten worden in de infrastructuur die voor elektrisch rijden nodig is, concludeert KPMG in een rapport.
Lees verder

'Playstation heeft gamen cool gemaakt'
De Playstation bestaat vandaag 25 jaar. Wat is de rol van deze spelcomputer geweest bij de enorme groei van de game-industrie? En hoe ziet de toekomst van Playstation en gamen in het algemeen eruit?
Lees verder