donderdag 5 december 2019

DSD maakt meer ethanol met suikerbieten

DSD maakt meer ethanol met suikerbieten

Ethanol winnen uit suikerbieten is niet nieuw. Tenzij je het rechtstreeks uit de bieten haalt. Dutch Sustainable Development (DSD) bewijst dat het op die manier meer bioethanol en biogas kan maken. Voor de ontwikkeling van dit innovatieve concept gebruikte DSD onder meer de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+).

Lees verder

Van Unilever naar WASH noodhulp

Miriam Klinkenberg ging na 20 jaar werken bij Unilever en Stork aan de slag in de ontwikkelingssamenwerking en noodhulp. Via Dutch Surge Support (DSS water) werkte ze tijdelijk voor de World Health Organisation (WHO) in vluchtelingenkampen in Bangladesh en Jemen. "Het is hard werken maar ik krijg er veel energie van."

We bellen naar Mozambique, waar Miriam nu werkt voor het World Food Programme (WFP), om meer te horen over haar ervaringen met noodhulpverlening op het gebied van water, sanitatie en hygiƫne (WASH).

Lees verder

Koffie verbouwen om werkloosheid in Nepal te bestrijden

In 2015 bezochten Ben en Linda Kostwinder het gebied in Nepal, dat was getroffen door een aardbeving. "We zagen een enorme werkloosheid. Hierdoor moesten vooral mannen vaak noodgedwongen in het buitenland werken. Zij waren daardoor jarenlang niet bij hun families. Ze konden zelfs niet tijdelijk naar huis om te helpen na de aardbeving. Dat heeft ons diep geraakt."

Lees verder

Nominaties EZK Energy Award 2019 bekend

De 3 bedrijven die kans maken op de EZK Energy Award 2019 zijn bekend. Lees hier welke bedrijven dit zijn. 

Lees verder

Zakendoen in Turkije

Wilt u ondernemen in Turkije en zich hierover goed laten informeren? Kom dan naar het evenement Zakendoen in Turkije op 14 januari in Den Haag. Ervaren ondernemers en experts van de overheid delen waardevolle informatie en tips. Doe hier uw voordeel mee en schrijf u in!

Lees verder