maandag 23 december 2019

Douane heeft komende maanden weer meer aandacht voor invoeraangiften

Douane heeft komende maanden weer meer aandacht voor invoeraangiften
De Douane besteedt de komende maanden meer aandacht aan de douanewaarde van textiel en schoenen in invoeraangiften. Daarnaast worden producten die online zijn gekocht - de zogenoemde e-commerce - extra bekeken, vooral als ze als zending met lage waarde worden aangegeven. Bepaalde producten vanuit de Verenigde Staten hebben eveneens onze aandacht.
Lees verder

Aansluiting op Handel & Transport Gateway van start
De Douane werkt aan een nieuwe voorziening voor het elektronische berichtenverkeer tussen bedrijfsleven en overheid: de Handel & Transport Gateway (HTG). Gebruikers van Digipoort Handel & Transport en Single Window voor maritiem en lucht moeten het komende halfjaar aansluiten op HTG. Het is de bedoeling dat de eerste bedrijven binnenkort overgaan. In onze nieuwsbrief van december leest u het laatste nieuws over deze aansluiting.
Lees verder

Wijzigen AEO-vergunning via EU Customs Trader Portal
Vanaf 1 januari 2020 kunt u via het EU Customs Trader Portal uw AEO-vergunning wijzigen. Het aanvragen van deze vergunning is sinds 1 oktober 2019 al mogelijk via dit portaal. Dit geldt ook voor een Bindende Tariefinlichting.
Lees verder