woensdag 4 december 2019

Democraten komen met impeachment-rapport

Democraten komen met impeachment-rapport
Na weken van besloten en openbare hoorzittingen is het vandaag dan eindelijk zover: de Democraten in het Huis van Afgevaardigden presenteren hun rapport met de conclusies van het impeachment-onderzoek.
Lees verder

Bijna helft provincies verhoogt wegenbelasting
Bijna de helft van de provincies laat de opcenten, het provinciale deel van de motorrijtuigenbelasting, stijgen. Dat blijkt uit een analyse van de begrotingen van de provincies die BNR heeft uitgevoerd.
Lees verder

Democraten in impeachmentverslag: Trump misbruikte zijn macht
Donald Trump misbruikte zijn presidentiƫle macht voor eigen politiek gewin. Dat schrijven de Democraten in hun rapport naar de afzettingsprocedure van de Amerikaanse president.
Lees verder

Oppositie ziet nog weinig in noodwet stikstof
De Tweede Kamer besluit vandaag en morgen over de spoedwet die een beetje lucht in alle stikfstof-ellende moet geven. Nu het stof neerdaalt, is GroenLinks absoluut niet tevreden, zegt Kamerlid Laura Bromet tegen politiek verslaggever Laurens Boven.
Lees verder

Dronken vliegtuigpassagier loopt kans op celstraf
Dronken vliegtuigpassagiers opgelet: vanaf 1 januari volgend jaar kunnen jullie strenger worden bestraft. Vanaf die dag treedt een nieuw verdrag in werking. Reizigers die problemen veroorzaken tijdens een vlucht, worden bestraft in het land waar het vliegtuig aankomt. En dan kan je opeens in de cel...
Lees verder

Dag twee NAVO-top: Trump gooit defensiebudgetten weer in de strijd
Het is dag twee van de NAVO-top in Londen. Secretaris-generaal Stoltenberg ontvangt vandaag de regeringsleiders van alle lidstaten voor een 'werksessie'. Namens Nederland zijn hierbij naast premier Mark Rutte ook de ministers Stef Blok en Ank Bijleveld aanwezig.
Lees verder

Aanstellen topvrouw werkt vaak nadelig voor beurswaarde
Het aanstellen van een vrouw in de top werkt vaak door op de beurs. Dat blijkt uit een studie onder meer dan 1.600 beursgenoteerde bedrijven, zo meldt Trouw. Als een vrouw wordt toegevoegd aan het bestuur, daalt de waarde van het aandeel met 2 tot 6 procent.
Lees verder

Snel wacht zwaar debat kindertoeslagaffaire
Staatssecretaris Menno Snel wacht een zwaar debat over de kindertoeslagaffaire. Partijen in de Tweede Kamer willen weten waarom hij niet of te laat ingreep. Uit vertrouwelijke rapporten bleek vorige week dat Snel al een tijdje weet dat het aantal gedupeerden veel hoger ligt dan hij heeft toegegeven.
Lees verder

Lagerhuis wacht grote reshuffle na Britse verkiezingen
Wie de Britse verkiezingen op 12 december ook gaat winnen, vast staat dat het nieuwe parlement er heel anders gaat uitzien.
Lees verder

'Nederland had veel slachtoffers kunnen helpen door eerder erkennen doden Hawija'
Het doelwit van een bombardement moet wel buitengewoon urgent en nauwkeurig zijn om driehonderd burgerslachtoffers te kunnen verantwoorden. Daarom is het op zijn plaats om bij het Nederlandse bombardement in het Iraakse Hawija de nodige vraagtekens te zetten, zegt mensenrechten-advocaat Liesbeth...
Lees verder

Kabinet neemt stappen tegen ongewenste overnames
Nederland gaat nu echt stappen nemen om zich te wapenen tegen ongewenste overnames door niet-Europese staatsbedrijven om oneerlijke concurrentie en marktverstoring te voorkomen. Dat schrijft staatssecretaris Mona Keijzer aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Rabo-topman: 'Doodzonde dat Eneco niet meer in Nederlandse handen is'
Nederland heeft behoefte aan een bundeling van sectoren om klanten te helpen ontzorgen bij de energietransitie, op het gebied van bouw, financiering en duurzame energielevering. Daarom is het doodzonde dat Eneco niet meer in Nederlandse handen is gebleven, zegt Wiebe Draijer, CEO van Rabobank.
Lees verder