vrijdag 20 december 2019

Deliveroo Nederland haalt streven van vijftig ‘digitale’ restaurants

Deliveroo Nederland haalt streven van vijftig 'digitale' restaurants
Maaltijdbezorger Deliveroo wilde eind 2019 vijftig virtual brands hebben in Nederland en dat doel is bereikt. Chicken Today uit Breda, onderdeel van Cafetaria Fine Food, is verwelkomd als vijftigste merk.
Lees verder

WhatsApp te crashen door groepsbericht
Beveiligingsonderzoekers van Check Point hebben een ernstige fout ontdekt in WhatsApp. Het defect stelt een kwaadwillende in staat om een destructief chatbericht in een groep af te leveren dat zorgt voor een snelle en volledige crash van de hele applicatie voor alle leden van de groepschat.
Lees verder

Mediamarkt kan de drukte niet aan
Klanten van Mediamarkt kampen met vertraagde bestellingen. Door de grote drukte rond Black Friday en sinterklaas is er een aanzienlijke achterstand ontstaan, meldt RTLZ.
Lees verder

'Facebook mag Europese data naar VS blijven sturen'
Facebook mag gegevens van Europese gebruikers blijven delen met de VS. Dat is het advies van de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie. Een fikse tegenvaller voor activist Max Schrems, die deze zaak aanhangig heeft gemaakt.
Lees verder

Prosus verhoogt nog eenmaal bod op Just Eat
Het beursgenoteerde Prosus heeft zojuist een laatste bod uitgebracht op de Britse maaltijdbezorger Just East. Prosus biedt nu 800 pence per aandeel in contanten. Final Increased Offer, zegt Prosus er zelf over.
Lees verder

Amsterdam na Europees vonnis over Airbnb: belangen multinationals vóór de belangen van de inwoners
Verhuurplatform Airbnb heeft een belangrijke overwinning behaald bij het Europees Hof van Justitie. Die ziet het platform niet als woningverhuurder of vastgoedmakelaar, maar als een onlinedienstverlener. Daardoor wordt het lastiger voor steden om de verhuur van Airbnb panden aan banden te leggen.
Lees verder

Investeringsverplichting in Nederlandse producties voor streamingdiensten
Streamingdiensten, evenals bioscopen en omroepen, moeten voortaan een percentage van hun Nederlandse jaaromzet investeren in de (co-)productie van Nederlandse films en series. Minister Van Engelshoven (Cultuur) stelt dit voor om de positie van Nederlandse films en series te versterken.
Lees verder

Digitaal bureau dept overgenomen door investeerder Carlyle
Het Amsterdamse dept, ooit een netwerk van digitale bureaus, wordt voor een onbekend bedrag overgenomen door investeerder Carlyle Group. Met een meerderheidsbelang kan het bedrijf verder groeien.
Lees verder

Booking.com moet van de EU communicatie verbeteren
Booking.com heeft een akkoord gesloten met Europees commissaris voor Consumentenzaken Didier Reynders om eerlijker te communiceren over hotelaanbiedingen. Dat meldt De Tijd.
Lees verder