maandag 2 december 2019

CBS: Helft online shoppers heeft klachten

CBS: Helft online shoppers heeft klachten
Van de Nederlanders die in 2019 online winkelen heeft de helft klachten. In 2015 zei 40 procent problemen te hebben ervaren met online aankopen. Te late levering is de meest genoemde klacht, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en personen 2019 van het CBS.
Lees verder

Hacktool IM-RAT door politie offline gehaald
Bij een internationale politieactie tegen cybercrime zijn afgelopen week verkopers en gebruikers van een zogenoemde hacktool gearresteerd. Het gaat om de Imminent Monitor Remote Access Trojan (IM-RAT), waarmee cybercriminelen de computer van slachtoffers konden overnemen.
Lees verder

Stichting Dutch Digital Design lanceert nieuwe etalage
StichtingDutchDigitalDesign,diezichinzetvoorzichtbaarheidvanhetbesteNederlandsedigitalewerkinbinnen-enbuitenland,lanceertdevolledigvernieuwdesiteDutchdigital.design.
Lees verder

Slack: Microsoft Teams matig gebruikt
De zakelijke chatapp Slack uit openlijke twijfels over de 20 miljoen gebruikers die Microsoft claimt voor zijn Teams app. Volgens Slack wordt Teams maar matig gebruikt.
Lees verder

Takeaway start zakelijke bezorgdienst in Europa
Takeaway, moederbedrijf van Thuisbezorgd, lanceert de zakelijke bezorgdienst Takeaway Pay in grote delen van Europa en Israƫl.
Lees verder

Miljoen euro groeigeld voor Formitable
Formitable heeft bij een groep informal investors een miljoen euro aan groeigeld opgehaald om aan de groeiende vraag naar zijn product te kunnen voldoen.
Lees verder

Nederlanders grootste afnemers illegale video-abonnementen in EU
1,1 miljoen Nederlanders (8.9 procent van de bevolking) betaalden in 2018 gemiddeld 6,82 euro per maand (93 miljoen per jaar) voor illegale IPTV-diensten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Bureau voor Intellectuele eigendom van de Europese Unie (EUIPO).
Lees verder

Proximus verrijkt mobiele abonnementen met digitale persaanbod HLN
Proximus gaat als enige telecomoperator in Belgiƫ via My e-Press toegang bieden tot het volledige digitale aanbod van zijn partners Het Laatste Nieuws en Le Soir.
Lees verder

Innovatiefonds investeert in privacy op internet
Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van 300.000 gegeven aan Katalysis. Daarmee ontwikkelt het bedrijf een digitale oplossing die uitgevers de zekerheid biedt dat privacygevoelige informatie bij de consument blijft.
Lees verder