dinsdag 24 december 2019

Bruggen op de bankbiljetten van de Euro

Bruggen op de bankbiljetten van de Euro
Dat er op Texel meer schapen leven dan mensen. En dat de Vaalserberg het hoogste punt van Nederland is. Dat wisten we al. In de reportageserie Onbekend Nederland gaan wij op zoek naar feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist.
Lees verder

'Discussie AI moet naar Tweede Kamer'
De overheid gaat te weinig aan de slag met het toezicht op gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). Dat is de conclusie van een onderzoek in opdracht van minister Knops. Een aparte toezichthouder voor AI is volgens de onderzoekers nog niet nodig, maar een noodknop misschien wel.
Lees verder

'Rematch Rico Verhoeven, Badr Hari in 2021'
Mocht er een rematch komen tussen Badr Hari en Rico Verhoeven, dan zal dat zijn in 2021. Dat zegt Mike Passenier, aka Big Mike, de coach van Hari, op BNR. Hari heeft aan het gevecht met Verhoeven een blessure aan zijn enkelbanden overgehouden. Dat laat de kickbokser weten na onderzoek in een...
Lees verder

900.000 uitnodigingen borstonderzoek laten op zich wachten
900.000 vrouwen moeten soms maanden langer wachten tot ze een uitnodiging krijgen voor borstonderzoek. Een gebrek aan personeel zorgt er namelijk voor dat de wachttijden steeds verder omhoog gaan. Hierdoor lopen vrouwen het risico dat beginnende borstkanker later wordt ontdekt, waardoor de gevolgen...
Lees verder

Vijf mensen krijgen doodstraf voor moord Khashoggi
In Saoedi-Arabië hebben vijf mensen de doodstraf gekregen voor betrokkenheid bij de moord op journalist Khashoggi. Drie anderen zijn veroordeeld tot een gevangenisstraf. Vorig jaar oktober werd Jamal Khashoggi omgebracht in de Saudische ambassade in Istanbul.
Lees verder

Nieuwe opvallende e-mail in impeachmentprocedure Trump
Ook vlak voor kerst gaat het 'impeachmentcircus' door. Het laatste nieuws gaat over een opvallende e-mail. Zo'n negentig minuten na het beruchte telefoontje tussen president Trump en president Zelensky is er gemaild vanuit het Witte Huis naar het Pentagon. Een hoge Amerikaanse ambtenaar deed in die...
Lees verder

Kerstmaal for dummies
Als je zelf in de keuken staat met kerst, dan levert dat altijd weer stress op. Daarom krijg je een paar onmisbare tips van de crème de la crème uit de culinaire wereld. De wereld laat zich grofweg verdelen tussen mensen die te gast zijn voor het kerstdiner en mensen die dat diner moeten verzorgen....
Lees verder

26.000 huizen van gas af, onvoldoende om klimaatdoelen te halen
Bij 26.000 bestaande woningen is de gasaansluiting verwijderd. Dat blijkt uit een inventarisatie door BNR. Maar in dit tempo gaan we nooit onze klimaatdoelen halen, waarschuwen deskundigen.
Lees verder

Ongevallen en hitteprotocol bezorgen bergers veel werk
De eerste elf maanden van dit jaar moesten autobergers 127 duizend keer uitrukken. Vorig jaar was dat nog maar 108 duizend keer. Dat blijkt uit cijfers die BNR opvroeg bij Stichting Incident Management Nederland, een samenwerkingsverband van alarmcentrales.
Lees verder

Rusland test of het internet kan afsluiten
Nadat Rusland in november de 'soeverein internet'-wet aannam, deed het tests om te kijken of Ruslands internet kan blijven functioneren wanneer het afgesloten wordt van de rest van de wereld.
Lees verder

Staatssecretaris onderzoekt aankoop Chinese bussen
Staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken gaat onderzoeken of de aanschaf van 259 bussen door vervoerder Keolis wel eerlijk is verlopen. Keolis passeerde hierbij het Nederlandse VDL en koos voor bussen uit China van automaker BYD. En dat stuit politici van onder meer CDA en PVV tegen de borst.
Lees verder

Opnieuw dreigt een Syrische vluchtelingencrisis
Zowel het Russische als het Syrische leger voert bombardementen uit in de provincie Idlib in Noord-Syrië. Ze proberen zo het laatste jihadistische bolwerk te verslaan, maar raken daarbij ook veel burgers. Een nieuwe vluchtelingencrisis dreigt.
Lees verder