vrijdag 20 december 2019

Brexit van Boris krijgt steeds meer vorm

Brexit van Boris krijgt steeds meer vorm
Johnson heeft het wetsvoorstel voor de Brexit flink aangepast. Allerlei compromissen die Johnson in eerste aanleg aan de wet had toegevoegd om de oppositiepartijen tegemoet te komen heeft hij eruit gehaald, schrijft The Guardian. De Brexitwet wordt vandaag besproken in het Lagerhuis, Johnson wil de...
Lees verder

'Zelfstandigen hebben negatief effect op arbeidsproductiviteit'
Zelfstandigen hebben een negatief effect op de groei van onze economie. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de arbeidsproductiviteit. Het CBS ziet een verband tussen het aandeel zelfstandigen en de productiviteitsdaling.
Lees verder

Vandaag uitspraak Hoge Raad Nederlandse CO2-uitstoot
De Hoge Raad spreekt vandaag het vonnis uit in de zaak die duurzaamheidsorganisatie Urgenda heeft aangespannen tegen de Staat. Is na stikstof CO2 aan de beurt?
Lees verder

Wetsvoorstel moet Telecom beschermen tegen overnames
Het kabinet wil telecombedrijven beschermen tegen ongewenste overnames. Dat staat in een voorstel van staatssecretaris Mona Keijzer. Bij een overname controleert het ministerie of de nationale veiligheid niet in gevaar is. Als dat het geval is, kan de staatssecretaris ingrijpen en de overname...
Lees verder

CBS: 'Groei productiviteit lager bij veel zzp'ers'
Het Centraal Bureau voor de Statistiek ziet een verband tussen de afnemende productiviteitsgroei en het stijgende aantal zelfstandigen op de arbeidsmarkt, maar weet niet of dat verband causaal is. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de arbeidsproductiviteit.
Lees verder

Populariteit mbo stijgt
Het mbo wordt steeds populairder en steeds meer havo- en vwo-scholieren kiezen voor zo'n opleiding. En ook op latere leeftijd kiezen steeds meer volwassenen voor een mbo-opleiding om zich om te scholen. Dat blijkt uit cijfers van de MBO Raad.
Lees verder

Hoge Raad stelt Urgenda in gelijk
De Nederlandse Staat is verplicht om maatregelen te nemen waardoor de CO2-uitstoot in 2020 met minimaal een kwart vermindert. De Hoge Raad sprak zich uit in de klimaatzaak die was aangespannen door duurzaamheidsorganisatie Urgenda.
Lees verder

Minister Hoekstra verdedigt koop aandelen KLM
Minister Wopke Hoekstra noemt de manier waarop de staat aandelen Air France KLM heeft gekocht 'echt goed verdedigbaar'. De minister oogstte forse kritiek omdat hij de aandelen kocht zonder vooraf toestemming te vragen aan de Tweede Kamer.
Lees verder

Werkenden krijgen 2 procent meer in 2020
Goed nieuws voor iedereen met een baan! Volgens een berekening van het kabinet gaan de meeste mensen er in januari 2 procent op vooruit. De nettolonen gaan omhoog dankzij een aantal fiscale maatregelen, vertelt minister Koolmees aan politiek verslaggever Laurens Boven
Lees verder

Nog geen extra geld voor bouwproblemen
De cijfers van ABN AMRO over de vooruitzichten voor bouw-en transportbedrijven maken het nog duidelijker dat er een oplossing moet worden gevonden voor de stikstofproblematiek. Dat zegt minister Schouten tegen politiek verslaggever Laurens Boven.
Lees verder

Hoekstra: fiscus moet op de schop
De volgende staatssecretaris van Financiƫn moet flink de bezem halen door de Belastingdienst. Dat zegt minister Hoekstra van Financiƫn.
Lees verder

Nieuwe campagne tegen alcohol in het verkeer
Het kabinet begint - niet toevallig een paar dagen voor Kerst - een nieuwe campagne tegen alcohol in het verkeer.
Lees verder