zaterdag 14 december 2019

Boerenbrunch op Dam vraagt aandacht voor stikstofkwestie

Boerenbrunch op Dam vraagt aandacht voor stikstofkwestie
Op de Dam in Amsterdam zijn vanochtend de eerste boeren gearriveerd voor de de boerenbrunch die zij organiseren. Hiermee vragen ze aandacht voor de stikstofkwestie en de gevolgen hiervan voor de boer.
Lees verder

Munitietekort dreigt legeropleidingen stil te leggen
Het leger kampt opnieuw met munitietekorten. Dit keer zijn er onvoldoende explosieven en ontstekers, schrijft De Telegraaf. Door het tekort dreigen opleidingen bij de Koninklijke Landmacht en het Korps Mariniers stil te worden gelegd.
Lees verder

Uitzendkrachten doen vaker gevaarlijk werk
Uit onderzoek van de Sociaal Economische Raad blijkt dat vaste werknemers vaak minder gevaarlijk werk doet dan personeel dat niet in vaste dienst is. Vakbond CNV spreekt van een schokkende conclusie.
Lees verder

'Boeren willen Eindhoven Airport platleggen'
Actievoerende boeren willen Eindhoven Airport bezetten. Ze zijn via de A2 op weg van Den Bosch naar Eindhoven. Ze trekken met tractoren in een lange colonne en zijn inmiddels ter hoogte van Vught, waar het verkeer helemaal vastloopt. De boeren zouden het vliegverkeer op de luchthaven plat willen...
Lees verder

Bijleveld gaat munitie-arsenaal aanvullen
Minister Ank Bijleveld van Defensie heeft extra munitie besteld. Zij hoopt dat de tekorten bij Defensie daarmee snel worden opgelost, maar waarschuwt ook dat er internationaal veel vraag is naar munitie, dus garanties zijn er niet.
Lees verder

Cora van Nieuwenhuizen: 'Ik ben geen kroonprinses'
Minister Cora van Nieuwenhuizen zit niet bepaald te springen om premier van Nederland te worden, zeker niet op korte termijn. En van de term kroonprinses wil ze al helemáál niets weten.
Lees verder

Snel wil gedupeerden toeslagaffaire verder tegemoet komen
Staatssecretaris Menno Snel wil ouders van wie de kinderopvangtoeslag onterecht is stopgezet verder tegemoetkomen. Als ouders dat willen, kan er iemand van de Belastingdienst bij hen langsgaan, zegt hij. 'Als u vragen heeft, dan komen we het graag toelichten.'
Lees verder

Kabinet lanceert ingrijpende investeringen in economie
Het kabinet lanceert een groot plan voor de toekomst van de Nederlandse economie. Om ook in de toekomst te kunnen groeien, moet volgens minister Eric Wiebes van Economische Zaken het land op de schop. Daarvoor heeft het kabinet een top-6 opgesteld. Nederland verdient zijn geld met gas, vrijhandel...
Lees verder

Blok: Nexit zou zeer schadelijk zijn voor het land
Een Nexit zou ontzettend schadelijk zijn voor het land. Dat zegt minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken tegen BNR. Hij reageert op talloze #nexit-oproepen op Twitter. Het woord is al de hele dag trending, nu de Britten massaal op Brexiteer-premier Boris Johnson hebben gestemd.
Lees verder

Oudste rotstekeningen op Sulawesi gevonden
In een grot in Indonesië is het oudste afgebeelde verhaal ooit gevonden. De tekeningen werden 44.000 jaar geleden gemaakt op Sulawesi. De vondst is achtduizend jaar ouder dan de oudst bekende tekeningen die we in Europa hebben, zegt Gerrit Dusseldorp, steentijd-archeoloog aan de Universiteit Leiden.
Lees verder

Jane Goodall: CEO's, neem verantwoordelijkheid
Maak impact als individu, maak impact als bedrijf. Deze oproep aan zowel individuen als aan CEO's komt van de 86-jarige dr. Jane Goodall, de wereldberoemde Britse primatoloog. Goodall sprak in het Lunar Institute dat trainingen in nieuw leiderschap verzorgt. Verslaggever Karlijn Meinders...
Lees verder

Een kwart eeuw online winkelen, wat is de toekomst?
Consumenten blijven online-aankopen doen en dit worden er steeds meer, terwijl webwinkels verlies maken. Het zal uiteindelijk een fors deel van de huidige webwinkels de kop kosten, stelt Wijnand Jongen, oprichter van Thuiswinkel.org, in zijn nieuwe boek.
Lees verder